Dierenverzekering epilepsie

Geplaatst op: 03-11-2017 door Jasper

Het afsluiten van een dierenverzekering voor epilepsie en andere ziektes is in Nederland niet verplicht. Zelf ben je wel verplicht om verzekerd te zijn tegen ziektekosten en zie je ook meestal wel de noodzaak hiervan in. Heb je namelijk een dure medische behandeling nodig, dan is daar de zorgverzekeraar die de rekening betaalt. Gelukkig kun je tegenwoordig ook voor je huisdier een verzekering afsluiten voor onvoorziene kosten.

Goede verzorging

Een goede verzorging van je huisdier betekent niet alleen je dier voorzien van voeding en speeltjes, het betekent ook dat je in staat bent de kosten van een behandeling te betalen in geval je huisdier epilepsie krijgt. Je kunt natuurlijk zelf geld apart zetten, maar dit vergt toch wel enige discipline. Dus waarom zou je dan geen dierenverzekering voor epilepsie en andere aandoeningen voor je huisdier afsluiten? Voor slechts een klein bedrag per maand hoef jij je dan geen zorgen te maken over de hoge (dierenarts)kosten.

Dieren en epilepsie

Epilepsie is een redelijk vaak voorkomend neurologisch probleem. Het kan ook jouw huisdier overkomen. De aandoening gaat gepaard met herhaaldelijk optreden van toevallen, ofwel ongecontroleerde spierkrampen, terwijl je dier buiten bewustzijn is. Behandeling hiervan is heel goed mogelijk. De meeste huisdieren kunnen met de juiste medicatie een goed leven leiden.

Voordat het zover is, moet er eerst onderzoek worden gedaan. Wanneer de aanvallen regelmatig voorkomen, krijgt je huisdier medicijnen, misschien wel een dierenleven lang. Ook zal je moeten leren leven met een huisdier met deze aanvallen. Dit alles kost tijd en veel geld. Dan is het fijn als je een dierenverzekering voor epilepsie hebt afgesloten.

Vergelijken van huisdierenverzekeringen

De vergoeding van een dierenverzekering bij epilepsie verschilt per verzekering. Het is dus verstandig vooraf de voorwaarden goed met elkaar te vergelijken. Dit doe je eenvoudig en snel via Jedierenwijzer.nl. Hier hebben wij alvast de diverse verzekeraars voor jou op een rijtje gezet. Vergelijk en vind de beste huisdierenverzekering voor epilepsie!

Update: 3 november 2017

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest