Wat kost een MRI scan?

Geplaatst op: 17-10-2022 door Sanne

Als baasje ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van jouw huisdier. Sommige kwaaltjes of ziektes zijn soms alleen niet te voorkomen. Als jouw dier onverwachts klachten krijgt, is een bezoek aan de dierenarts het minste dat je als baasje kan doen. Uitwendig onderzoek kan soms al veel vaststellen, maar in sommige gevallen is het nodig om uitgebreider onderzoek bij de hond of kat te verrichten, bijvoorbeeld een MRI scan. Wat houdt zo’n scan in en wat zijn de kosten?

Onderzoek door MRI scan huisdieren

Een MRI (Magnetic Resonance Imaging) scan bij dieren werkt eigenlijk hetzelfde als bij ons mensen. Het is een aanvullende techniek op echo’s en röntgen. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van magnetische velden en radiogolven. Weefsel dat bestaat uit veel waterstofatomen, bijvoorbeeld de hersenen, het ruggenmerg en de buikorganen, kunnen hiermee in beeld worden gebracht. Een MRI onderzoek geeft een driedimensionaal beeld van het onderzochte gebied.

Afwijkingen die door MRI goed in beeld worden gebracht:

  • Tumoren, bloedingen, ontstekingen (in de hersenen);
  • rugproblemen, hernia, tumoren;
  • afwijkingen aan organen.

Kosten MRI scan voor een kat of hond

Een MRI scan is een pittige ingreep. De hond of kat moet bijvoorbeeld geheel onder narcose om het onderzoek goed te kunnen uitvoeren. Net zoals bij de meeste andere behandelingen hanteren dierenartsen verschillende prijzen. Gemiddeld liggen deze prijzen tussen de €500,- (ondergrens) en €800,- euro. Wij raden alle baasjes aan om ondanks de prijs van de behandeling, hem altijd uit te laten voeren bij een vertrouwde kliniek voor jou en je dier.

De hoge rekening van een MRI scan kan als een grote schok komen. Helemaal als jouw trouwe viervoeter niet verzekerd is. Een huisdierenverzekering met MRI dekking vergoedt het grootste deel van de kosten.

Op onze website vind je verschillende verzekeraars. Bekijk alle mogelijkheden voor kattenverzekeringen en hondenverzekeringen met MRI dekking in onze keuzehulp.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest