Een dier uit het asiel halen

Geplaatst op: 26-03-2017 door Sanne

De keuze voor een huisdier is er vaak geen die je in één dag maakt. Sommige baasjes kopen een puppy of kitten bij een fokker, andere (toekomstige) baasjes willen graag een dier uit een asiel. In beide gevallen komen er andere dingen kijken bij de komst van het nieuwe dier. Hoe gaat het eigenlijk met een dier uit een asiel?

Een dier uit het asiel: hoe gaat het in zijn werk?

Als je hebt besloten een dier uit het asiel te halen, is het goed om er voorbereid naartoe te gaan. Je moet op zijn minst weten waar je naar op zoek bent. De meeste dierenasielen hebben een website waarop de dieren staan. Het is belangrijk dat je eerst een keer kennis maakt met het dier voordat je het mee naar huis neemt. Het is voor het asiel net zo belangrijk als voor jou dat het klikt tussen dier en baas.
In het geval van een kat gaat het vaak wat makkelijker dan bij honden. Als je al een hond hebt en je wil er een uit het asiel bij nemen, zorg er dan voor dat de twee al van te voren kennis hebben gemaakt. Dan weet je zeker dat er een klik is voordat je de keuze maakt.

Als er sprake is van een goede match worden er plaatsingspapieren getekend en krijg je als nieuw baasje alle beschikbare documenten mee. Ook is dit het moment om te betalen, want een dier uit het asiel is (zoals sommige mensen misschien denken) niet gratis. Gemiddeld betaal je bij een asiel rond de €100,- euro voor een dier. Dit verschilt echter per locatie. De kosten die jij maakt voor het dier worden daar goed besteed voor de zorg voor de andere dieren. 

Dier uit het asiel verzekeren?

Niet van ieder dier uit het asiel is het verleden bekend. Soms is het zelfs moeilijk te zien hoe de gezondheid en wat de leeftijd van het dier is. Het is dus helemaal geen verkeerd idee om, helemaal in zo’n situatie, het dier te verzekeren. Op deze manier bescherm je jezelf tegen torenhoge rekeningen van de dierenarts waar je jezelf bijna niet op kan voorbereiden.

Bekijk in ons overzicht alle mogelijkheden van verschillende verzekeraars. Je bepaalt zelf de dekking, en dus de hoogte van de maandelijkse premie. Sluit gemakkelijk een verzekering af via onze website!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest