Hondenverzekering? Goede zorg voor uw hond kan duur zijn. Zeker als die ziek wordt of een ongeluk krijgt. Zoek en vergelijk via JeDierenWijzer de beste hondenverzekering af en voorkom hoge kosten. Vergelijk & direct afsluiten

Top 3 Hondenverzekeringen

Vergelijk in een paar clicks de beste hondenverzekering en
sluit de verzekering vervolgens direct af.

Top dierenverzekering 1. Top dierenverzekering
Uw hond verzekerd v.a. € 14,68 p/m.
bezoek website
Reaal dierenverzekering 2. Reaal dierenverzekering
Uw hond verzekerd v.a. € 13,61 p/m.
bezoek website
Hema Dierenverzekering 3. Hema Dierenverzekering
Uw hond verzekerd v.a. € 12,03 p/m.
bezoek website
Bekijk & vergelijk alle hondenverzekeringen Vergelijk alle hondenverzekeringen

Hondenverzekering voorkomt hoge medische kosten

Een veelgestelde vraag is waarom je als hondeneigenaar een hondenverzekering moet afsluiten. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: wij mensen zijn toch ook verzekerd tegen onverwachte medische kosten? Jouw hond is een volwaardig gezinslid en verdient dan ook de beste zorg. Een hond maakt veel mee in zijn leven, waar kleine maar ook grote risico’s aan zijn verbonden. Ze rennen, springen en ravotten de hele dag door. En als ze de kans krijgen springen ze ook nog in een sloot of meertje. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje.

 

Net als wij mensen kan jouw hond natuurlijk ook ziek worden. Een bezoek aan de dierenarts is niet goedkoop en je wilt natuurlijk jouw trouwe vriend de beste medische zorg geven die dan mogelijk is. Je hoofd staat dan zeker niet naar de kosten die hiervoor nodig zijn. Als je een dierenverzekering hebt afgesloten weet je zeker dat je niet geconfronteerd wordt met hoge dierenarts- en medicatiekosten. Welke hondenverzekering je ook kiest, met een goede hondenverzekering geef je jouw hond de best mogelijke medische zorg.

 

Wat wordt er vergoed met een verzekering voor honden?

Wanneer je jouw hond wilt verzekeren, zit je goed bij JeDierenWijzer. Wij hebben namelijk eenvoudig alle verzekeraars en verzekeringen voor jouw hond op een rij gezet. Hierdoor kan je de hondenverzekeringen simpel vergelijken. En eenvoudig je hond verzekeren. Een ziektekostenverzekering voor jouw hond lijkt sterk op de zorgverzekering zoals wij die kennen. Alle verzekeraars bieden een basisverzekering aan met een bijbehorende premie. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een aanvullende verzekering voor je hond af te sluiten. Houd er rekening mee dat je een eigen risico hebt, en dat verder de gemaakte kosten niet altijd 100% vergoed worden, maar dat er een maximaal te vergoeden bedrag is.

Basis hondenverzekering

 

Uit de basis hondenverzekering wordt een vrij groot deel van de medische kosten vergoed:

 

Wie weleens met zijn hond naar de dierenarts is geweest, weet dat dit niet goedkoop is. Je betaalt niet alleen voor de medicijnen of behandeling, maar ook nog voor het consult van de dierenarts. Dit kan aardig oplopen als je een paar keer per jaar naar de dierenarts gaat. Gelukkig worden deze kosten vanuit de basis hondenverzekering vergoed. Let op dat sommige verzekeraars geen spoedtarieven van de dierenarts vergoeden. Of dit noodzakelijk voor jou en jouw hondje is, is een afweging die je moet maken. Verder hanteren de meeste verzekeraars de vrije dierenartskeuze, zodat je naar je oude vertrouwde dierenarts kan blijven gaan. Ook worden de door de dierenarts voorgeschreven medicijnen vergoed vanuit de basisverzekering, mits de geneesmiddelen in Nederland zijn geregistreerd.

 

Alle verzekeraars vergoeden ook de medisch noodzakelijke (operatieve) behandelingen inclusief narcose. Fijn om te weten als jouw lieve hond opeens geopereerd moet worden, daar schrik je natuurlijk van. Vaak wordt ook de opname in de kliniek vergoed, zodat jouw hond in goede handen is en de beste nazorg krijgt. Je moet er niet aan denken dat jouw hond een standaard controle krijgt bij de dierenarts, en er een afwijking wordt geconstateerd. Je wilt dan zo snel mogelijk weten wat er precies aan de hand is met je hond, en of hij weer snel beter wordt. Dan is bijvoorbeeld een röntgenfoto nodig of bloedonderzoek. Dit zijn dure onderzoeken, maar gelukkig worden deze kosten vanuit de basisverzekering vergoed. Tot slot worden bij een aantal verzekeraars de kosten voor hulpmiddelen vergoed, hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een insulinepen of een brace.

 

Het is handig om de hondenverzekering te vergelijken met andere aanbieders, zodat je zeker weet dat je de verzekering kiest die het beste bij jouw hond past.

 

Aanvullende honden verzekering
Naast bovenstaande medische behandelingen is het natuurlijk mogelijk om aanvullende dekking voor jouw hond af te sluiten. Je moet dan denken aan:

 

Als jouw hond last heeft van bewegen en door de dierenarts wordt doorverwezen naar de fysiotherapeut, dan is het fijn als je weet dat deze kosten vergoed worden. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig, en dan wil je niet te hoeven piekeren over de rekening. Een aanvullende verzekering biedt dan uitkomst! Een aanvullende hondenverzekering voor het vergoeden van castratie of sterilisatie kan erg handig zijn als je af wilt van opdringerige honden bij jouw eigen hond. Door deze eenmalige ingreep heb je hier een hondenleven lang geen last meer van.

 

Afhankelijk van de verzekeraar worden wel of niet de kosten voor vaccinaties vergoed vanuit het basispakket. Als dit niet het geval is raden wij je aan om dit wel aanvullend te laten verzekeren. Door jouw hond te laten vaccineren, voorkom je dat hij in de toekomst onnodig ziek wordt. In dit geval klopt het echt dat voorkomen beter is dan genezen.

Je staat er misschien niet bij stil, maar het gebit van jouw hond zou eigenlijk ook twee keer per jaar moeten worden gecontroleerd door de dierenarts. Mochten er gaatjes zijn of erger dan ben je er op tijd bij. Een aanvullende tandverzekering biedt dan een oplossing.

 

Tot slot, je wilt er niet aan denken maar er komt een dag dat je afscheid moet nemen van jouw lieve trouwe viervoeter. Het is dan fijn als je hem een mooi afscheid kan geven door een crematie of begrafenis. Je kan je gelukkig ook voor deze kosten aanvullend verzekeren.

 

Wat is niet verzekerd bij een hondenverzekering?

Afhankelijk van jouw verzekeraar zijn er een aantal gevallen waarin er geen vergoeding wordt uitgekeerd. Denk aan medische kosten voor aandoeningen of ziekten die al voor het afsluiten van de verzekering bekend waren. Ook geneesmiddelen die niet in Nederland geregistreerd zijn worden niet vergoed. Eigenlijk zijn dit zaken die logisch te beredeneren zijn, maar houd hier wel rekening mee als je een goede hondenverzekering wilt afsluiten.

 

Hondenverzekering vergelijken

Op onze website JeDierenWijzer.nl vind je alle informatie van verzekeraars die een verzekering voor honden aanbieden. Je kunt eenvoudig premies, behandelingen en vergoedingen van de diverse aanbieders van een hondenverzekering vergelijken en zo de beste hondenverzekering afsluiten. Jouw hond verdient toch ook alleen het allerbeste?

 

    Onze voordelen:
  • Eén makkelijk overzicht
  • Vergelijk 16 verzekeringen
  • Direct afsluiten & besparen
Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest