Kattenverzekering? Stel, uw kat wordt ziek of raakt betrokken bij een ongeval. Dan wilt u toch de beste zorg voor uw kat? Ongeacht de kosten? JeDierenWijzer vergelijkt de verschillende kattenverzekeringen en helpt u bij uw keuze! Vergelijk & direct afsluiten

Top 3 kattenverzekeringen

Snel een overzicht van de beste en goedkoopste kattenverzekeringen.
Vergelijk en bespaar direct op uw kattenverzekering.

Top dierenverzekering 1. Top dierenverzekering
Uw kat verzekerd v.a. € 12,91 p/m.
bezoek website
Hema Dierenverzekering 2. Hema Dierenverzekering
Uw kat verzekerd v.a. € 9,35 p/m.
bezoek website
Reaal dierenverzekering 3. Reaal dierenverzekering
Uw kat verzekerd v.a. € 7,26 p/m.
bezoek website
Bekijk & vergelijk alle kattenverzekeringen Vergelijk alle kattenverzekeringen

Kattenverzekering; de ziektekostenverzekering voor je kat

Steeds meer huisdiereigenaren kiezen voor een kattenverzekering. De manier waarop we met onze huisdieren omgaan is door de jaren heen namelijk enorm veranderd. Was de kat vroeger vooral nuttig als je last had van een muizenplaag, is de kat tegenwoordig voor veel dierenliefhebbers een volwaardig lid van het gezin. De meeste mensen willen het allerbeste voor hun kat. Niet alleen wat betreft voeding, maar ook wat betreft zorg.

 

Mocht je kat plotseling iets gaan mankeren, een ongelukje krijgen of chronisch ziek worden, dan worden je bezoekjes aan de dierenarts een dure aangelegenheid. Katten die buiten komen hebben een hoger risico op medische behandelingen. Ze kunnen worden aangereden, in gevecht raken met een andere kat of iets giftigs eten. Niets is dan vervelender dan (plotseling) voor hoge medische kosten komen te staan. Met een verzekering voor je kat wordt het allemaal een stuk gemakkelijker en hoef je geen lastige keuzes te maken. Een zorgverzekering voor je kat is dus eigenlijk onmisbaar geworden.

 

Wat wordt vergoed met een verzekering voor katten?

Wie een kat als huisdier heeft, is eveneens verantwoordelijk voor een goede verzorging. Dit betekent tevens dat je financieel voorbereid dient te zijn op onvoorziene kosten van medische behandelingen. Je kat verzekeren is dan ook een uitstekende keuze. Op onze site JeDierenWijzer kun je handig elke verzekering van een kat vergelijken. Al voor een paar euro per maand kun je een verzekering voor katten afsluiten. Houd er rekening mee dat je een eigen risico hebt, en dat verder de gemaakte kosten niet altijd 100% vergoed worden, maar dat er een maximaal te vergoeden bedrag is. De verzekeraars bieden een basis kattenverzekering en de mogelijkheid tot aanvullende dekkingen.

 

Basis kattenverzekering

De basisverzekering vergoedt onder meer:

 • Het consult van de dierenarts
 • Onderzoeken van bloed, urine en ontlasting
 • Röntgenfoto’s, echografie en ECG
 • Medisch noodzakelijke behandelingen
 • Medicatie en vaccinaties

 

De kosten voor de dierenarts zijn terugkerende kosten als je jouw kat jaarlijks laat controleren. Tel daar nog eens de vaccinaties bij op en bijvoorbeeld een extra onderzoek, en voor je het weet ben je een paar honderd euro verder. Dan is het fijn dat je weet dat deze kosten vergoed worden. Zo hoef je jezelf er ook niet van te weerhouden om naar de dierenarts te gaan. Bij de meeste verzekeraars geldt ook vrije dierenartskeuze, zodat je met jouw kat naar een dierenarts kan gaan waar jij, en de kat zich prettig bij voelen.

 

Soms is het nodig dat de dierenarts jouw kat verder wilt onderzoeken en bijvoorbeeld daar bloed voor moet onderzoeken. Dit soort kosten worden ook door de verzekeraars vergoed binnen de basispremie. Hetzelfde geldt gelukkig voor echo’s, foto’s, medisch noodzakelijke behandelingen, medicatie en vaccinaties. Als je jouw kat laat verzekeren, zijn deze kosten in elk geval gedekt. Je moet er toch niet aan denken dat je jouw kat niet kan laten opereren, omdat je er geen geld voor hebt! Gelukkig wordt vanuit de basis kattenverzekering de medisch noodzakelijke operaties vergoed, inclusief narcose. De opname in de kliniek wordt vaak ook nog vergoed, zodat je kat goed kan herstellen. Vergelijk van tevoren de kattenverzekeringen onderling, zodat je zeker weet dat je beste verzekering voor jouw kat kiest!

 

Aanvullende kattenverzekering

Je kunt de verzekering van je kat daarnaast nog uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hieronder valt bijvoorbeeld:

 • Gebitsbehandelingen
 • Castratie en sterilisatie kat
 • Een reisverzekering voor katten
 • Een overlijdensverzekering voor katten

 

Je kat heeft zijn tanden hard nodig om goed te kunnen eten. Het is dan ook erg vervelend wanneer hij last krijgt van zijn gebit. Laat daarom geregeld het gebit controleren door de dierenarts om erger te voorkomen. Heb jij weleens een kat gehoord die krols is? Het is een geluid dat door merg en been gaat, en dit geluid wordt waarschijnlijk ook niet door jouw buren op prijs gesteld. Laat daarom je kat castreren, dan heb je hier geen last meer van. Het is dan fijn om te weten dat deze kosten vergoed worden vanuit de aanvullende dierenverzekering kat.

 

Wellicht heb je er nooit bij stilgestaan maar je kan ook een reisverzekering voor je kat afsluiten. Katten worden steeds vaker meegenomen op vakantie. Op de camping zie je ze steeds vaker aangelijnd bij de tent liggen! Het is natuurlijk erg gezellig als je kat mee op vakantie gaat, maar het is dan verstandig om een reisverzekering af te sluiten, zodat onverwachte kosten vergoed worden. En dan kan jij ontspannen op vakantie gaan, met je kat!

 

Tot slot kan je een overlijdensverzekering voor je kat afsluiten. Er komt een dag dat je afscheid moet nemen van je geliefde kat. Het is dan fijn te weten dat je hem een waardige crematie of begrafenis kan geven, zonder direct na te moeten denken over de kosten, omdat je je aanvullend hebt verzekerd.

 

Wat is er niet verzekerd in een kattenverzekering?

Niet alle kosten worden vergoed door de verzekeraars. Medicijnen die niet in Nederland zijn goedgekeurd bijvoorbeeld, worden niet vergoed. Ook dieetadvies en gewichtscontroles zijn gevallen die niet door verzekeraars vergoed worden. Houd hier rekening mee zodat je later niet teleurgesteld wordt.

 

Kattenverzekering vergelijken

Door je kat te verzekeren spaar je feitelijk alvast voor eventuele medische kosten. Je moet er toch niet aan denken dat je vervroegd afscheid moet nemen van je trouwe viervoeter, omdat je een medische behandeling financieel niet kunt bekostigen? Je zult verrast zijn hoe voordelig een kattenverzekering is als je op onze site JeDierenWijzer verzekeringen voor je kat vergelijkt.

 

  Onze voordelen:
 • Eén makkelijk overzicht
 • Vergelijk 16 verzekeringen
 • Direct afsluiten & besparen
Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest