Dierenverzekering – eigen risico

Geplaatst op: 23-11-2017 door Jasper

Wanneer je een dierenverzekering afsluit, is er altijd een eigen risico dat geldt. Dit betekent dat er altijd een bedrag is dat je zelf moet betalen, wanneer je een declaratie indient. Deze declaratie heb je dan ingediend voor medische kosten voor je hond, kat, paard of konijn.

Eigen risico dierenverzekering

Wanneer je een huisdierenverzekering voor je geliefde huisdier wilt afsluiten, lees je eerst goed in. Niet elke dierenverzekering hanteert eenzelfde eigen risico. Zo hebben sommige huisdierenverzekeringen een eigen risico waarbij een vast bedrag betaald. Andere dierenverzekeringen rekenen een percentage. Het is dus maar net wat jouw voorkeur heeft.

Eigen risico vast bedrag

Wanneer je een dierenverzekering afsluit met een vast bedrag als eigen risico, weet je altijd waar je aan toe bent. Want het maakt niet uit hoog de declaratie is, jij betaalt alleen het vaste bedrag dat in de verzekeringspolis is opgenomen. Stel, jouw eigen risico is 25 euro. Dit betaal je als de declaratie 100 euro is, maar ook als het 1000 euro is. Helder toch? Let wel op bij de verzekeringen dat het vaste bedrag verschilt.

Eigen risico percentage

Als je kiest voor een percentage, dan betaal je per declaratie een ander bedrag. Dit is dus voor jou als baasje meer onzeker. Voordeel is dat als je verwacht alleen maar lage declaraties te hebben, je maar een klein bedrag betaald. Maar als je huisdier onverwachts geopereerd moet worden is dat een kostbare aangelegenheid. En dan is jouw percentage opeens een hoog bedrag geworden. Stel dat je 20% eigen risico hebt. Bij een rekening van 100 euro betaal je maar 20 euro. Maar bij een declaratie van 1000 euro betaal je maar wel liefst 200 euro! Ook hierbij geldt dat de percentages verschillen per verzekeraar.

Kortom, denk goed na of je wilt gaan voor een vast bedrag of een percentage. En vergelijk altijd de aanbieders van dierenverzekeringen. Dan weet je zeker dat je voor jouw huisdier de beste keuze maakt!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest