Dierenverzekering gebit

Geplaatst op: 13-07-2017 door Jasper

Een dierenverzekering voor het gebit van je huisdier is feitelijk een tandheelkundige dierenverzekering. Het is belangrijk dat je het gebit van je hond of kat gezond houdt. Je kunt dit onder meer bereiken door je beestje speciaal voer (brokken) te geven. Om tandsteen en tandplak te voorkomen, kun je het beste ook kiezen voor een gebitsreiniging door de dierenarts. Heb je een dierenverzekering voor gebitsreiniging? Dan krijg je deze kosten gewoon vergoed.

De gevolgen van een ongezond gebit

Heb je geen dierenverzekering voor het gebit van je huisdier? Probeer dan wel regelmatig het gebit te controleren. Verder helpt het als u de tanden van uw huisdier 2-3 keer per week poetst met een speciale tandenborstel en tandpasta. Ook kan speciaal dieetvoer helpen bij het verminderen van tandplak. Voor een hond zijn er ook speeltjes verkrijgbaar, waarmee de hond zelf spelenderwijs zijn gebit verzorgd.

Vaak worden aandoeningen pas opgemerkt in een laat stadium. Dit kan ernstige tandvleesontstekingen als gevolg hebben, maar ook verlies van tanden en/of kiezen. Tandvlees- of een kaakontsteking is een zeer pijnlijke aandoening voor je huisdier. Omdat onze huisdieren zelf niet kunnen kiezen, is het belangrijk dat wij baasjes hen goed verzorgen. Dit betekent dat je dus geen snoepjes tegen slechte adem aan je hond of kat moet geven. Daarmee verberg je het probleem. Je moet de oorzaak aanpakken, want tandsteen en de ontsteking blijven. Net als voor ons mensen, is ook voor huisdieren preventieve tandheelkundige zorg van groot belang. Met een dierenverzekering voor gebitsreiniging kun je dit jaarlijks laten uitvoeren.

Een dierenverzekering voor het gebit; een opluchting voor iedereen

Een dierenverzekering voor gebitsreiniging is niet alleen voor jou als huisdiereigenaar een opluchting voor je portemonnee, ook voor je lieve viervoeter kan een gebitsreiniging een hele opluchting zijn. Denk daarom serieus na over het afsluiten van deze huisdierenverzekering. Om te vergelijken, vind je op onze site diverse verzekeraars die een aanvullende dierenverzekering voor het gebit aanbieden.

Geupdate: 13-7-2017

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest