Dierenverzekering hond, een goed plan

Geplaatst op: 05-10-2017 door Jasper

Heb jij al een dierenverzekering afgesloten voor je hond? Dan is dat een verstandige keuze! Twijfel je nog om een dierenverzekering voor je hond af te gaan sluiten? Lees dan hier verder om erachter te komen waarom dit een verstandige beslissing is.

Dierenverzekering hond; ja of nee?

Wanneer jouw hond nooit bij de dierenarts komt, en je zeker weet dat hij zijn hele leven lang niet ziek wordt, dan heb je geen hondenverzekering nodig. Maar ja, hoe kan je dat nou voorspellen? Je kan er vanuit gaan dat je toch met enige regelmaat in de wachtkamer van de dierenarts zit. Al is het maar voor jaarlijkse controle en vaccinatie. Maar je moet er toch niet aan denken dat je hond een ongeluk krijgt of ziek wordt? Dan zit je vaker dan je lief is bij de dierenarts. Juist om te voorkomen dat die kosten torenhoog oplopen, is het verstanding om een soort zorgverzekering voor jouw hond af te sluiten.

Wat doet een dierenverzekering hond?

Wij mensen betalen maandelijks voor onze zorgverzekering. Wanneer we naar de dokter gaan, ziek worden, medicijnen nodig hebben, geopereerd moeten worden etc., dan worden deze kosten (gedeeltelijk) vergoed. Ditzelfde concept is een dierenverzekering voor jouw geliefde harige viervoeter. Wanneer er iets is met je hond, en hij heeft een hondenverzekering, dan is het fijn om te weten dat hij de beste medische zorg (vergoed) krijgt.

Kosten die (deels) vergoed worden voor je hond vanuit de dierenverzekering, zijn bijvoorbeeld:

  • Inentingen vaccinaties
  • Chipkosten
  • Dierenarts kosten
  • Medicatie
  • Operatie
  • MRI scan

Let er wel goed op dat de dierenverzekering bestaat uit een basisverzekering en aanvullende verzekering. Het kan dus zijn dat de dierenartskosten vanuit de basisverzekering worden vergoed. Maar dat je een aanvullende verzekering moet afsluiten voor de vergoeding van een MRI scan. Vergelijk daarom van tevoren de verschillende verzekeraars. Je kan deze vergelijking makkelijk op onze website uitvoeren. Vervolgens kan je via onze website ook de dierenverzekering voor je hond afsluiten. Dan is hij direct verzekerd van de beste zorg, net als de rest van jouw gezin!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest