Dierenverzekering onzin? Of heeft het wel zin?

Geplaatst op: 26-01-2018 door Jasper

Wanneer je op internet op zoek gaat naar een huisdierenverzekeringen, zie je veel ervaringen van huisdiereigenaren voorbij komen. De een is lovend en kan niet meer zonder een verzekering voor zijn geliefde dierenvriend. Maar een ander zegt er nooit meer aan te willen beginnen. Wie moet je dan geloven? Wij leggen in deze blogpost uit wat de voordelen en nadelen zijn van een dierenverzekering. Het is daarna aan  jou om te oordelen of een dierenverzekering onzin is, of niet.

Redenen om geen dierenverzekering af te sluiten

Er zijn talloze redenen om geen huisdierverzekering af te sluiten. Zo zeggen veel katteneigenaren dat ze geen kattenverzekering afsluiten, want hun kat komt niet buiten. En daarom kan de kat geen ziekte buiten oplopen of iets eten wat giftig is. Maar dat is geen garantie dat je kat niets kan mankeren, want je kat kan zo ontsnappen en naar buiten gaan. Of een ziekte krijgen. Waarom zou mijn huisdier ziek worden? Mijn vorige huisdier werd ook niet ziek. Tja, wij willen dat ieder dier zo gezond mogelijk is en blijft, maar het kan gebeuren dat hij toch ziek wordt. Vraag maar eens na bij de dierenarts. Tot slot horen we ook als argument dat de hond bij een fokker vandaan komt en daarom niks mankeren. Helaas, ondanks een goede fokker kan een hond of kat wel medisch iets mankeren. En dan biedt een hondenverzekering financieel gezien een oplossing.

Redenen om wel een dierenverzekering af te sluiten

Hoe goed je ook voor je dier zorgt en probeert hem het best mogelijke leven te geven, kan je niet alles voor zijn. Het kan gebeuren dat je hond wordt aangevallen door een andere hond, dat je kat een ongeluk krijgt met een voertuig. Of dat je huisdier de pech heeft een ziekte onder de leden te hebben. Hoe dan ook, op dat moment wil je hem de beste zorg geven. Alleen kunnen de kosten hiervoor aardig oplopen. Wanneer je niet de discipline bezit om maandelijks een geldbedrag opzij te zetten voor medische kosten van je huisdier, is een dierenverzekering de beste oplossing. En een realistische. Want het kan gebeuren dat jouw hond of kat toch naar dierenarts moet. En dan is het fijn te weten dat deze kosten worden vergoed door de dierenverzekering. Wat vind jij?

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest