Dierenverzekering voor op reis

Geplaatst op: 26-10-2017 door Jasper

Wij krijgen vaak de vraag hoe het nu zit met het verzekeren van je huisdier op reis. En dan wanneer je op reis gaat naar het buitenland. Je moet er toch niet aan denken dat je met je huisdier op vakantie bent en hij medisch iets gaat mankeren. Zoek daarom van tevoren in Nederland alvast uit waar een dierenarts in de buurt zit van je vakantieadres. Ook kan het raadzaam zijn om het telefoonnummer van je eigen dierenarts op te slaan in je telefoon. Ten eerste kan je in het Nederlands uitleggen wat je huisdier mankeert. De dierenarts zal niet een consult door de telefoon geven, maar kan jou wel helpen in de communicatie met de buitenlandse dierenarts. Daarnaast weet jouw dierenarts de historie van de gezondheid van je huisdier. Hij kan dit ook bespreken met de buitenlandse dierenarts.

Huisdierenverzekering buitenland

Steeds meer mensen vinden het fijn om hun huisdier mee te nemen op reis naar het buitenland. Je hoeft dan geen tijdelijk afscheid van je viervoeter te nemen en het hele gezin is compleet. Bij onze verzekeraars Ohra, Hema, Proteq, Verzeker u zelf en Petplan is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor het buitenland. Wanneer je dit doet moet je wel rekening houden met de polisvoorwaarden. Deze verschillen uiteraard per verzekeraar, maar denk aan bijvoorbeeld:

  • Maximale vergoeding van EUR 1.000,- in het buitenland
  • Tarief van Nederlandse dierenarts wordt aangehouden als gemiddelde
  • Klachten die al in Nederland zijn ontstaan en zijn behandeld in het buitenland worden niet vergoed
  • Er geldt een eigen bijdrage

Het is wel een voorwaarde dat je al een reguliere dierenverzekering hebt afgesloten voor je huisdier. Dus sowieso al een basisverzekering. Vervolgens kan je als aanvullende verzekering ervoor kiezen dat jouw huisdier is verzekerd in het buitenland. Heb je nog geen dierenverzekering voor je hond of kat afgesloten? Vergelijk dan eerst online bij ons de aanbieders van dierenverzekeringen. Vervolgens kan je online op de website van de aanbieder vandaag nog een hondenverzekering of kattenverzekering afsluiten.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest