Dierenverzekering vergelijken consumentenbond

Geplaatst op: 15-10-2018 door Jasper

Je hoort veel verschillende geluiden over het afsluiten van een dierenverzekering. Heb je er nu echt baat bij om maandelijks te betalen of ben je juist voordelig uit als je voor onverwachte kosten komt te staan met je huisdier en je bent goed verzekerd? Natuurlijk kun je mensen in je omgeving vragen wat zij ervaren met hun dierenverzekering maar afhankelijk van de verzekeraar kunnen de meningen uiteen lopen. Hier liepen meer mensen tegenaan waarna de consumentenbond hier aandacht aan besteedde.

Dierenverzekering vergelijken consumentenbond

Vorig jaar plaatste de consumentenbond een uitgebreid artikel over dierenverzekeringen. Hierin blijkt dat ondanks Nederlanders één van de best verzekerde volken zijn, de dierenverzekering maar door minder dan 10% van de diereneigenaren wordt afgesloten. Op het artikel kwamen veel reacties waaruit bleek dat de mensen die hadden gekozen voor een honden- of kattenverzekering hier veel baat bij hadden. Om zelf tot een goede beslissing te komen dien je je af te vragen of je maandelijks een bedrag kunt missen aan een verzekeraar of dat je liever geld zelf apart zet voor onverwachte dierenartskosten. Kom je tot de conclusie dat een dierenverzekering beter bij jou past neem dan het advies van de consumentenbond aan.

De consumentenbond kwam met volgende advies als het gaat om het uitkiezen van een dierenverzekering.

  • Let goed op de voorwaarden en uitsluitingen.
  • Let op de vergoedingen, die variëren per verzekering

Het lijkt misschien simpel en eigenlijk geldt dit voor elke verzekering die je afsluit. Kijk niet alleen naar het maandelijks te betalen bedrag maar kijk vooral wat je hiervoor krijgt. Wat dekt de basisverzekering en is het nodig om je nog aanvullend te verzekeren? Welke vergoedingen heb jij behoefte aan en waar denk jij dat je huisdier het meeste baat bij heeft? Daarbij adviseren wij om ook nog eens te kijken naar jouw huisdier. De volgende punten kunnen de maandelijkse premie beïnvloeden maar zegt ook iets in hoeverre je een dierenverzekering nodig hebt

  • Het soort huisdier
  • Het ras
  • De leeftijd
  • Ziekteverleden van je huisdier
  • Aantal huisdieren dat je wilt verzekeren

Op onze vergelijkingspagina kun je onafhankelijk dierenverzekeringen vergelijken en zien welke het beste past bij jouw situatie.

 

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest