Dierenverzekering voor een Berner Sennen

Geplaatst op: 09-11-2017 door Jasper

De Berner Sennen, deze flinke makker verdient extra veel liefde. Deze – van oorsprong – hoeder en waker is energiek en liefhebbend. Natuurlijk wil je dat jouw trouwe viervoeter gezond is en bij ziekte direct de beste medische hulp krijgt. Daarom is het verstandig om een goede hondenverzekering af te sluiten, die voor jou en je hond de beste dekking biedt. Op onze website vindt je een overzicht van verschillende aanbieders. Selecteer je eigen criteria en vind de beste dierenverzekering voor jouw Berner Sennen!

De Berner Sennen: aanhankelijk en energiek

Vroeger werd deze krachtige hond vooral gebruikt om een kudde te leiden, maar tegenwoordig wordt hij vooral beschouwd als gezelschapshond. Dit past ook bij het ras, want de Berner Sennen is trouw en aanhankelijk met af en toe een tikkeltje dominantie. Met een gemiddeld gewicht van zo’n 40 kilogram heeft dit grote hondenras flink veel beweging nodig. Als de hond onverwachts ziek wordt kan hij zijn energie niet meer goed kwijt. Jouw trouwe viervoeter moet lekker rond kunnen rennen en wil je hem daarvoor de beste zorg bieden op de momenten dat het nodig is? Dan raden we zeker aan om een dierenverzekering af te sluiten.

Verzeker de gezondheid van jouw Berner Sennen

Ieder ras kent zijn eigen erfelijke ziektes. De Berner Sennen kent weinig genetische variatie. Hierdoor komen erfelijke ziektes vrij veel voor. Voorbeelden hiervan zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie, artritis, nierproblemen en verschillende vormen van kanker. Mocht jouw maatje (onverwachts) ziek worden, dan wil je niet om financiële redenen voor het blok worden gezet. Daarom is het goed om je van tevoren hierover te laten voorlichten. 

Jouw hond tijdig verzekeren kan een hoop narigheid voorkomen. Let bij rashonden wel op welke verzekeringen welke behandelingen wel en niet dekken. Bekijk ons overzicht van aanbieders en pakketten. En vergelijk vandaag nog de aanbieders van hondenverzekeringen. 

Update: 9 november 2017

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest