Dierenverzekering voor een labrador

Geplaatst op: 22-12-2017 door Jasper

De labrador is waarschijnlijk de meest populaire gezinshond. Hij heeft een lief karakter, is enthousiast en gehoorzaam. Maar hij is van nature niet direct gehoorzaam, maar als je al baasje hier energie in steekt werpt dat zeker zijn vruchten af.

Verzorging van de labrador

Een labrador heeft weinig verzorging nodig. Je hoeft zijn vocht maar 1 keer per week te borstelen met een zachte borstel om zand en stof weg te halen. Tijdens de ruiperiode kan je beter een rubberen borstel gebruiken om losse haren weg te halen. Labradors houden van zwemmen, maar de vacht kan van het water behoorlijk gaan stinken. Het is daarom verstandig om de hond na het zwemmen schoon te spuiten met water, en eventueel een speciale hondenshampoo.

Labradors houden van eten en hebben de neiging om overgewicht te krijgen. We raden daarom aan om het gewicht van je hond goed in de gaten te houden. Als je de hond de juiste hoeveelheid eten per dag geeft, en weinig tussendoortjes dan zal hij niets snel overgewicht krijgen. Een labrador met overgewicht krijgt last van zijn gewrichten, dus het is essentieel om goed op te letten op het gewicht van je hond.

Ziektes en aandoeningen labrador

Een veelvoorkomende aandoening  bij de labrador is dysplasie, elleboogdysplasie en heupdysplasie. Dysplasie is een afwijking in de gewrichten en zorgt voor pijn bij de hond, je ziet dat hij met moeite kan lopen en opstaan. En op den duur leidt het tot artrose of kreupelheid. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk dat je een jonge labrador niet te veel laat rennen en springen, zodat je de gewrichten niet te veel belast. Ook is goede voeding nodig voor optimale spierontwikkeling en botgroei. Wanneer de hond toch last krijgt van dysplasie, is dit te behandelen met medicijnen tegen de pijn en ontstekingsremmers. Ook is rust en een bewegingsschema nodig tijdens de behandeling. Tot slot is voeding belangrijk, en voorkomen van overgewicht.

Wanneer je labrador last heeft van dysplasie zullen veel dierenartsbezoeken nodig zijn en medicatie. Je kan je voorstellen dat je torenhoge dierenartsrekeningen krijgt. Met een hondenverzekering ben je tegen deze kosten verzekerd en krijg je ze vergoed! Kan jij je volle aandacht aan je labrador geven zodat hij snel weer beter wordt. Nog geen dierenverzekering? Vergelijk hier de verzekeraars, zodat je een verzekering kiest die het beste bij jouw hond past.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest