Een verzekering voor mijn hond of niet?

Geplaatst op: 26-10-2017 door Jasper

“Te hoge premies”, “niet alles wat ik wil wordt vergoed” en “ik zet zelf geld opzij”, zijn veelgenoemde redenen om een hond niet te verzekeren. Toch zijn er ook veel positieve verhalen over baasjes die hun hond wél hebben verzekerd. Er is vooral veel onduidelijkheid over. Bij het afsluiten van een verzekering voor jouw viervoeter kan het inderdaad zo zijn dat je de eerste jaren geen onkosten maakt, maar wel premie blijft betalen. Toch is het effectief om je hond te verzekeren, want naarmate jouw vriendje ouder wordt, kan hij meer mankementen gaan vertonen. Het gevolg is dat de kosten dan ineens hoog op lopen. Met een hondenverzekering krijg je een groot deel van deze kosten vergoed. Het is dus een duurzame investering.

Bovendien vergoeden veel hondenverzekeringen ook onkosten tijdens de eerste levensjaren. Denk bijvoorbeeld aan de nodige vaccinaties en ontwormingskuren. Daarnaast geldt dat als je een hondenverzekering afsluit wanneer je hond nog jong is, de premie aanzienlijk lager is. Dit komt omdat de verzekeraars er rekening mee houden dat honden op oudere leeftijd vaker ziek worden. En dus meer geld kosten.

Hoe weet ik welke hondenverzekering bij mij past?

Heb je nog twijfels of je een hondenverzekering wil afsluiten? Begin dan bij het ontdekken van de verschillende aanbieders. Onderzoek welke mogelijkheden er zijn en welke huisdierverzekering het beste bij jou en bij je viervoeter past. Dit hangt onder meer af van:

  • De leeftijd van je hond
  • Het ras
  • Zijn/haar medische verleden
  • Welke risico’s je af wilt dekken
  • Welke prijs je maximaal wilt betalen

Waarom wel een verzekering afsluiten voor mijn hond?

Het verzekeren van jouw trouwe vriendje heeft veel voordelen. Van pup af aan worden dierenartsbezoeken, diverse behandelingen en vaccinaties vergoed. Je dekt jezelf in zodat je zeker weet dat je nooit voor onverwachts hoge kosten komt te staan. Als je hond ouder wordt is de kans groter dat hij vaker medische zorg nodig heeft. Met een verzekering ben je voorbereid op hoge kosten en kan je jouw hond op zo’n moment de noodzakelijke medische hulp bieden. Een ongeluk, chronische ziekte, dure medicatie of een operatie? Door een verzekering krijg jouw maatje de beste zorg en krijg jij een deel van de gemaakte kosten terug!

Twijfel je nog of je wel of niet een hondenverzekering af wil sluiten? Vergelijk dan eerst op onze site wat verschillende verzekeraars te bieden hebben!

 

Laatste update: 24 oktober 2017

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest