Fysiotherapie voor een kat

Geplaatst op: 16-04-2017 door Sanne

Voor onszelf is het vaak een logische stap om met klachten langs de fysio te gaan. Meestal zijn wij hier ook goed voor verzekerd. De kans is groot dat je nog niet eerder hebt gedacht aan fysiotherapie voor je kat. Toch is het vaak ok een nuttige behandeling voor jouw viervoeter. In deze blog lees je meer over fysiotherapie voor je huisdier en hoe dat zit in combinatie met een kattenverzekering.

Waarom fysiotherapie voor je kat?

Fysiotherapie kan om verschillende redenen nuttig zijn voor katten. Bijvoorbeeld bij revalidatie na een operatie, maar bijvoorbeeld ook voor dieren met slecht helende wonden of artrose.

Bij fysiotherapie wordt er gekeken naar de klachten van het dier. Op basis daarvan wordt er een behandeling ingezet. Dat kan – in het geval van katten – gaan om massages, maar ook om speciale oefeningen die je ook thuis met het dier kan uitvoeren. Ondanks dat katten niet snel hun pijnpunten tonen, komt het regelmatig voor dat de dieren door pijn eenzijdig gaan belasten of de pijn willen compenseren, waardoor er verkeerde houdingen worden aangenomen. Fysiotherapie voor de kat wordt daarom flink onderschat. 

Is fysiotherapie verzekerd in kattenverzekering?

Bij een kattenverzekering kan je kiezen voor de dekking van fysiotherapie. Bij sommige verzekeraars en pakketten zit dit er standaard in, bij andere verzekeraars is het een aanvullende dekking waar je zelf voor kan kiezen. Het verzekeren van fysiotherapie is in ieder geval een slimme keuze. Weet dat een huisdier alleen door de dierenarts doorverwezen kan worden naar een dierenfysiotherapeut en dat dit specialisten zijn. De kosten van dat soort behandelingen kunnen dus al snel hoog oplopen. Een kattenverzekering is dan zeker geen overbodige luxe.

In ons overzicht staan alle verzekeringen met dekking van fysiotherapie op een rijtje. Voor meer informatie over kattenverzekeringen kijk je bij onze blogs of veel gestelde vragen.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest