Gebitsverzorging van je huisdier

Geplaatst op: 13-02-2018 door Jasper

Zoals elk jaar is ook in 2018 de maand februari de maand van de gebitsverzorging van je huisdier. In deze maand kan je terecht bij veel dierenartsen voor een gebitscontrole van je huisdier. Ook krijg je tips voor het poetsen van de tanden van je hond of kat. Dat hier landelijk aandacht aan wordt besteedt is nodig, want niet alle baasjes weten dat je dagelijks de tanden moet poetsen van je huisdier. Je krijgt onder andere tips over de tandenborstel, tandpasta en brokjes die helpen het gebit van je lieve viervoeter te verzorgen.

Gebitsverzorging bij je hond

Wist je dat maar liefst 80% van de honden van drie jaar en oud, last heeft van het gebit? Het is daarom belangrijk om het gebit te reinigen en gezond te houden. Vaak is tandplak de oorzaak van gebitsproblemen. Door je hond dagelijks te poetsen met een tandenborstel en tandpasta haal je de tandplak weg. Wanneer je dit niet doet, kan tandplak op den duur leiden tot ontstoken tandvlees, verlies van tanden en kiezen. En zelfs ontstekingen aan organen! Het is sowieso verstandig om bij de jaarlijkse dierenartscontrole het gebit van je hond te laten controleren en waar nodig te laten behandelen.

Gebitsverzorging bij je kat

Vaak worden tandenproblemen bij je kat veroorzaakt door tandplak (net als bij honden). Een groot aantal katten boven de 3 jaar heeft last hiervan! Als je tandplak niet binnen 24 uur weghaalt, verkalkt het naar tandsteen. Op lange termijn geeft tandsteen klachten zoals verlies van tanden of kiezen. Je herkent gebitsproblemen bij je kat aan bijvoorbeeld een slechte adem, minder eetlust of bruine aanslag op de tanden. Laat je kat regelmatig controleren door de dierenars, en neem daarbij  de gebitscontrole mee. En vergeet niet om de tanden van je kat dagelijks te poetsen.

Voor zowel honden als katten zijn er speciale snoepjes of snacks verkrijgbaar die het gebit van je huis dier gezond houdt door tandplak te verminderen. En door je hond of kat jaarlijks te controleren door de dierenarts kunnen ernstige gebitsproblemen worden voorkomen. De kosten voor een dierenartsconsult krijg je trouwens vergoed als je een hondenverzekering of kattenverzekering hebt afgesloten!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest