Je huisdier zichtbaar in het donker

Geplaatst op: 09-11-2017 door Jasper

Nu de donkere dagen zijn aangebroken is het verstandig om naar de zichtbaarheid van jouw huisdier te kijken. Want als je jouw hond uitlaat, let je natuurlijk wel op andere weggebruikers. Maar zij moeten ook op jouw hond letten, en het is dan de vraag of ze jouw hond wel zien. En de zichtbaarheid van je kat is helemaal belangrijk, want daar loop je niet een blokje mee om. Nee hoor, die gaat juist zelf lekker zijn gang.

Hond zichtbaar in het donker

Ik liet laatste mijn hond uit in het park, en zag een paar lampjes, laag op de grond, mijn kant op komen. Met behoorlijke snelheid nog wel. De eerste twee, drie seconden wist ik even niet wat mij overkwam en wat ik precies zag. Totdat ik een vrolijke blaf erbij hoorde en dus begreep dat het om een hond ging. Deze hond had om zijn halsband een paar kleine led lampjes bungelen, waardoor het er wat gek uitzag. Maar hij viel wel goed op, en daar gaat het dan ook om. Tegenwoordig kan je voor je hond diverse verlichtingsaccessoires aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld lichthalsbanden te koop. Deze halsband schuif je over de kop van de hond heen, de halsband is helemaal verlicht. Verder zijn ze vaak ook waterdicht en gaan de batterijen voor langere tijd mee. Om het af te maken kan je reflectie riem erbij aanschaffen, dan valt je hond goed op. Een reflectievest is ook mogelijk, maar dat moet je hond dan wel prettig vinden. En ik weet uit ervaring dat niet alle honden iets op de rug willen hebben.

Kat zichtbaar in het donker

Heb je weleens een kat in het donker zien kijken in een lamp? Zijn ogen worden dan groter, felgeel, en reflecteren ook. Handig dat een kat dus zelf zorgt voor de zichtbaarheid in de het donker. Alleen is dit voor een andere weggebruiker niet of nauwelijks te zien, en vaak ziet hij het ook te laat. Schaf daarom voor je kat een led halsband aan. De halsband is vaak op te laden via usb (koop dus meerdere exemplaren, zodat je kat altijd een opgeladen halsband om heeft). En kan op twee standen staan: knipperen of constant branden.

Verantwoordelijk voor zichtbaarheid in het donker

Als baasje ben jij verantwoordelijk voor je huisdier, en ben je dus ook verantwoordelijkheid voor de zichtbaarheid in het donker. Je moet er toch niet aan denken dat je lieve hond of kat wordt aangereden, omdat ze niet goed zichtbaar waren? Investeer daarom in een goede halsband. Die kosten vallen in het niet, als je opeens operatiekosten moet betalen als je huisdier is aangereden. Wist je dat je jezelf wel tegen deze kosten kan verzekeren met een dierenverzekering? Door eerst de aanbieders te vergelijken en je wensen aan te geven, kies je daarna de verzekeraar die het beste bij je past. En sluit je vandaag nog online een nieuwe hondenverzekering of kattenverzekering af.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest