Huisdieren met warm en koud weer

Geplaatst op: 23-04-2017 door Sanne

Inmiddels zijn wij Nederlanders al wel berekend op het onvoorspelbare weer in ons land. De weersomstandigheden worden steeds extremer en niet alleen wij, maar ook onze dieren kunnen daar last van ondervinden. Wij maken het onszelf op extreem warme dagen graag zo gemakkelijk mogelijk. Doe dit dan ook voor je huisdieren. Deze blog staat in het teken van dingen die je kan doen voor je hond of kat bij extreme weersomstandigheden.

Huisdieren en hoge temperaturen

Warm weer is lekker, maar in Nederland gaat het in de zomermaanden ook steeds vaker om extremen. Het is op die momenten belangrijk om ook je dieren goed in de gaten te houden. Honden en katten drogen snel uit, dus zorg dat je altijd genoeg en vers water voor ze hebt staan.

Wijzelf functioneren minder bij extreme hitte, maar dat geldt ook voor dieren. Met hoge temperaturen zullen ze veel minder actief zijn en minder zin hebben om te spelen. Lok dit dan ook niet uit. Ga niet midden op de dag een grote wandeling maken met je hond, maar wacht liever tot het ’s avonds wat afgekoeld is. Zorg dat je tijdens de wandeling een flesje water meeneemt.

Vooral dieren met overgewicht hebben meer verkoeling nodig. Maak in huis een plek waar de dieren rustig kunnen liggen en waar het koel is. Als ze weinig drinken maar wel zin hebben om te spelen kan je dit doen door een teil met water en speeltjes neer te zetten. 

Huisdieren en koud weer

Ondanks dat warm weer meer risico’s met zich meebrengt, kan ook kou vervelend zijn voor je huisdieren. Ondanks dat honden en katten een vacht hebben die ze hiertegen beschermt, is een warme plek de juiste basis. Bij te veel kou kan het dier verkouden worden. Ieder dier verdient een eigen, warme plek. Zorg dus dat in de mand of bench van een hond of kat altijd een kussen of deken ligt waar het dier zich warm kan houden.

Oververhitting en uitdroging bij huisdieren komt door de steeds extremere weersomstandigheden vaker voor. Als het zo ver is gekomen zal je met je dier naar de dierenarts moeten. Het consult en de behandeling bij de dierenarts brengen dan de nodige kosten met zich mee. Heb je al een huisdierenverzekering overwogen?

Op onze website vind je meerdere aanbieders van hondenverzekeringen en kattenverzekeringen, maar ook meer informatie. Als baasje dek je jezelf in tegen hoge kosten en jouw dier krijgt altijd de beste medische zorg!

 

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest