Huisdierenverzekering vergelijken: altijd een goed idee!

Geplaatst op: 28-09-2017 door Jasper

Wanneer je overweegt om een huisdierenverzekering af te sluiten voor jouw hond, kat, paard of papegaai kan je kiezen uit verschillende aanbieders. Het is echt handig om van tevoren deze verzekeraars onderling te vergelijken. Ze bieden namelijk verschillende diensten aan tegen verschillende prijzen. Hierdoor kan het gebeuren dat de goedkoopste verzekeraar dusdanig weinig vergoedt, dat je onderaan de streep duurder uit bent dan de duurste aanbieder. Dat is toch niet de bedoeling? Daarom geven wij een aantal tips om huisdierenverzekeringen te vergelijken.

Wat verwacht je van de huisdierenverzekering?

Afhankelijk van het soort huisdier dat je hebt, heb je natuurlijk bepaalde verwachtingen van de huisdierenverzekering. Je hebt immers niks aan zware paardenoperaties die je vergoedt krijgt, als je alleen een kat als huisdier hebt. Daarom zijn de dierenverzekeringen onderverdeeld naar het soort huisdier. Vervolgens kies je nog het ras, leeftijd, ziekteverleden en het aantal dieren dat je wilt verzekeren. Niet alle rassen worden namelijk geaccepteerd door de verzekeraars omdat het risicorassen zijn. Ook kan je niet altijd oudere dieren laten verzekeren, door hogere gezondheidsrisico’s. Tot slot geldt er een wachtperiode van 30 dagen voordat de verzekering ingaat. Tijdens deze periode wordt jouw aanvraag gecontroleerd en beoordeeld. Dit is ingesteld om te voorkomen dat er misbruik van de verzekering wordt gemaakt. Hou hier dus rekening mee als je jouw huisdier aanmeldt bij de verzekeraar.

Huisdierenverzekering vergelijken

Het lijkt zo simpel, ” ik ga even een huisdierenverzekering vergelijken”. Maar wees kritisch op deze verzekeringen en maak een eerlijke vergelijking. De vergoedingen uit de basisverzekering verschillen bijvoorbeeld onderling bij de verzekeraars. Ook zijn de premies van de basisverzekering per verzekeraar anders en kan je nog kiezen uit verschillende aanvullende huisdierenverzekeringen. Hieruit worden kosten vergoed zoals vaccinaties of een MRI scan. Tot slot geldt er bij elke verzekeraar een eigen risico dat je altijd zelf moet betalen. Je krijgt namelijk niet de totale facturen vergoed, maar een bepaald deel ervan. Hoe hoog dat deel is, hangt af van de verzekering die je kiest. Kortom, het is nog wel een klusje om de huisdierenverzekeringen te vergelijken.

Gelukkig kan je dit eenvoudig bij JeDierenWijzer huisdierenverzekeringen vergelijken. Ga op onze website naar Vergelijken, en vink hier aan waar je naar op zoek bent. Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde verzekeraar, kan je direct online de verzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd van de beste medische verzorging voor jouw huisdier. Zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over de financiele kosten. Wacht dus niet langer en sluit vandaag nog een dierenverzekering af voor jouw geliefde dierenvriend!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest