Huisdierverzekering: kosten dierenarts worden vergoed

Geplaatst op: 07-12-2017 door Jasper

De gezondheid van je huisdier is belangrijk. Je wilt immers dat je huisdier een gelukkig leven heeft, en gezond is en blijft. Maar wat als dit nu niet mogelijk is door ziekte, ongeluk of andere factoren? Dan wil je natuurlijk dat je huisdier er zo minder mogelijk last van heeft en goed wordt geholpen. Je gaat regelmatig met hem naar de dierenarts om de beste zorg te krijgen. Maar deze bezoeken lopen financieel gezien aardig op. Het is dan handig om te weten dat als je een huisdierverzekering hebt afgesloten, je deze kosten vergoed krijgt.

Kosten dierenarts

De kosten voor de dierenarts hangen af van de reden waarom je er naartoe bent gegaan. Is het een jaarlijkse controle, met vaccinatie, vlooien en ontworming? Dan kan je rekenen op zo’n EUR 50. Daar kan je per jaar wel voor sparen. Maar als het gaat om onverwachte kosten, zoals een operatie of levenslang medicijnen slokken, dan wordt het wel een ander verhaal. Dan moet je opeens honderden euro’s betalen en niet iedereen kan dat even makkelijk betalen. Omdat je niet weet of je in de toekomst met deze kosten te maken krijgt, is het handig om daarom een hondenverzekering of een kattenverzekering af te sluiten.

Dierenarts vergelijken

Heb je nog geen (vaste) dierenarts? We raden aan om wel naar dezelfde dierenarts telkens te gaan zodat hij jouw huisdier leert kennen. Dit is handig bij het vaststellen van eventuele behandelingen. Bij het maken van een dierenarts keuze kan je letten op verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Openingstijden van de praktijk
  • Hebben ze inloopspreekuur of alleen afspraken
  • Hoeveel tijd wordt er voor je vrijgemaakt
  • Op welke locatie zit de vestiging(en)
  • Welke apparatuur wordt er gebruikt

Deze zaken hebben invloed op de prijs van de dierenarts, maar ook of jij (en je huisdier) er prettig bij voelen. Kortom, neem de tijd om een dierenarts te vinden waar je vertrouwen in hebt. Wanneer je daarna een huisdierverzekering wilt afsluiten, is het verstandig om de aanbieders te vergelijken. En daarna kan je online de verzekering afsluiten bij de verzekeraar van jouw keuze!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest