Kosten operatie hond

Geplaatst op: 26-10-2017 door Jasper

Wat zijn de kosten als mijn hond geopereerd moet worden? Deze vraag wordt vaak gesteld bij de dierenarts, maar hier kan je niet direct een antwoord op geven. De kosten operatie hond zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij moet je denken aan het soort operatie, de nazorg, medicatie, etc. De kosten lopen snel op en het is dan fijn als je een hondenverzekering hebt afgesloten. Met deze dierenverzekering wordt namelijk een deel van de kosten vergoedt. Om welke kosten dit gaat leggen wij hieronder verder uit.

Standaardkosten operatie hond

Je betaalt sowieso altijd de kosten voor de dierenarts. De dierenarts neemt een consult af om eerst jouw hond te onderzoeken en een behandelplan op te stellen. Deze kosten kunnen snel hoog oplopen, terwijl jouw hond dan nog niet geopereerd is. Daarnaast krijg je te maken bijkomende kosten, zoals de operatiekamer, narcosemiddelen, en de opname en verzorging. Wanneer je geen spaarpotje hebt opgebouwd voor dit soort onverwachte kosten, is de factuur een flinke tegenvaller. Het loont dan om maandelijks enkele euro’s te betalen voor een hondenverzekering. Met deze verzekering ben je er van verzekerd dat een deel van deze kosten vergoed worden. Kan jij al je aandacht aan je hond geven tijdens zijn herstel.

Veelvoorkomende operaties hond

Er zijn een aantal operaties bij een hond aan te wijzen die regelmatig voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het castreren of steriliseren van honden. Bij beide operaties geldt dat de prijs afhankelijk is van het gewicht van de hond. Daarnaast speelt bij sterilisatie mee op welke wijze dit wordt uitgevoerd. De prijs bij een laparoscopische operatie is hoger dan een traditionele operatie. Je moet bij de castratie rekening houden met een prijs tussen de 150 – 200 euro. Bij sterilisatie ligt dit tussen de 175 – 600 euro.

Heupdysplasie zijn aandoeningen en afwijkingen aan de heupen van honden. Deze afwijkingen komen bij een aantal hondenrassen vaak voor. Ook door ouderdom ontstaan klachten aan de heup. Een operatie kan ervoor zorgen dat het heupgewricht wordt gestabiliseerd. Dit is een lastige operatie, en dat zie je ook aan de operatiekosten, geschat op 1400 euro. Wanneer de heup vervangen moet worden kom je op zo’n 3000 euro uit.

Wanneer jouw hond last heeft van staar, kan je hem hieraan laten opereren. De kosten voor een staaroperatie lopen ook weer uiteen, maar houd rekening met een bedrag van tussen de 900 – 1500 euro.

Je ziet het, de kosten operatie hond lopen uiteen, van  150 tot 3000 euro. Wel hebben ze allemaal gemeen dat deze kosten nog kunnen oplopen. Wil jij je voor deze kosten verzekeren met een hondenverzekering? Vergelijk dan op Jedierwijzer.nl de verschillende aanbieders, en sluit vandaag nog een verzekering voor je lieve viervoeter af!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest