Kosten vaccinatie huisdier

Geplaatst op: 04-01-2018 door Jasper

Als baasje van een huisdier, ben jij verantwoordelijk voor de gezondheid van je kat of hond. Je wilt immers voorkomen dat hij ziek wordt! Belangrijk onderdeel hiervan is het jaarlijks laten vaccineren van je huisdier. Maar wat zijn de kosten vaccinatie huisdier? In deze blogpost besteden wij hier aandacht, zodat je geïnformeerd bent over deze kosten.

Vaccinatie huisdier

De reden dat je jouw huisdier laat vaccineren, heeft een preventieve werking. Je wilt namelijk voorkomen dat je huisdier een besmettelijke of levensbedreigende ziekte oploopt. Door de vaccinatie wordt het lichaam voorbereid op een mogelijke infectie. Het immuunsysteem komt hierdoor in actie, waardoor het lichaam wordt aangezet om antilichamen aan te gaan maken. Wanneer je een huisdierenverzekering hebt afgesloten die de vaccinatie huisdier vergoedt, worden deze kosten voor een groot deel door de verzekeraar betaald!

Prijzen vaccinatie

De prijzen van vaccinatie lopen uiteen en verschillen nog weleens in samenstelling. Meestal bestaat het bedrag uit de kosten voor de vaccinatie zelf en uit het consult voor de dierenarts. Bij een kitten moet je er rekening mee houden dat hij in de eerste 12 weken tweemaal een vaccinatie nodig heeft. Puppy’s hebben dit driemaal nodig. Daarnaast is het noodzakelijk dat je tijdens de jaarlijkse controle bij de dierenarts, je ook je huisdier laat vaccineren. Voor welke vaccinaties dit zijn, kan de dierenarts natuurlijk aan jou adviseren. Het is niet nodig om alle vaccinaties jaarlijks te herhalen, als je huisdier nog voldoende antistoffen in het lichaam heeft.

De kosten voor een vaccinatie ligt gemiddeld tussen de 40 en 60 euro, maar is afhankelijk per dierenarts. Daarnaast betaal je voor een grotere hond meer aan de vaccinatie dan bij een kleine hond. Je begrijpt dat deze kosten enorm kunnen oplopen, vooral in het eerste jaar. Met een kattenverzekering of hondenverzekering ben je voor deze vaccinatie kosten verzekerd. Vergelijk de verzekeraars onderling om te kijken welke het beste bij jou past, en sluit vandaag nog een verzekering af die de vaccinatie kosten vergoedt!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest