Pollenallergie huisdier

Geplaatst op: 26-01-2018 door Jasper

Wij krijgen vaak de vraag of het kan een pollenallergie huisdier wel bestaat. Jazeker, hooikoorts bij je kat of hond bestaat inderdaad! Het is een bekende allergische reactie op stoffen die door het dier worden ingeademd. Of waar hun huid mee in contact komt. Dit kunnen mijten zijn, huidschilfers van andere dieren, maar ook stuifmeel.

Herkennen van een pollenallergie huisdier

Het voorjaar komt er aan, en dat is een periode waarin veel mensen last krijgen van hooikoorts. Wees er alert op dat je hond of kat ook last kan krijgen van de de pollen (stuifmeel) dat in de lucht dwarrelt. Symptomen die optreden zijn roodheid, jeuk, last van de vacht of ontstekingen. Sommige honden of katten krijgen bijvoorbeeld jeuk aan hun pootjes wanneer ze door het gras lopen, en gaan daarna abnormaal veel aan de poten likken of knagen. Andere dieren krijgen last van korstjes op het hoofd, of irritatie in de ogen. Het kan ook gebeuren dat huisdieren astmatisch gaan ademen.

Behandeling pollenallergie huisdier

Gelukkig is een pollenallergie goed te behandelen. Zo kan je tabletten geven om een pollenallergie te behandelen. Met deze tabletten worden de symptomen van de allergie behandeld. Maar wees ervan bewust dat je niet de oorzaak van de pollenallergie ermee weghaalt. Je kan je hond of kat ook ongevoelig maken voor bepaalde stoffen, waardoor de oorzaak van de allergie verdwijnt. Dit doe je door bepaalde druppels in het immuunsysteem toe te laten, zodat het dier toleranter er voor wordt. Maar doe dit altijd in overleg met de dierenarts, begin hier niet zomaar thuis aan.

Het is vervelend als je hond of kat last heeft van de allergie. En het is vak moeilijk om de oorzaak ervan te vermijden. In het geval van een pollenallergie kan je niet je hond niet buiten laten. Hij moet uiteraard een paar keer per dag zijn behoefte doen, maar wilt ook bewegen. Het is daarom vaak dat je in de praktijk grijpt naar een middel om de allergie te behandelen. Neem contact op met de dierenarts wat je het beste aan je huisdier kan geven. De kosten voor medicatie en dierenarts kan je vergoedt krijgen van de huisdierenverzekering. Heb je nog geen verzekering voor je viervoeter? Bekijk dan online de aanbieders, vergelijk ze onderling en kies de aanbieder die het beste bij jullie past.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest