Puppy verzekering; ja of nee?

Geplaatst op: 16-08-2016 door Jasper

Het afsluiten van een verzekering op het moment dat er een puppy bij je in huis komt is een uitstekende keuze! Veel baasjes stellen de keuze voor een hondenverzekering uit of sluiten er pas een af op het moment dat de hond wat gaat mankeren. Met wachten maak je het jezelf (en jouw huisdier) alleen maar moeilijker. Verzekeringsmaatschappijen hanteren een wachttijd en sluiten bepaalde mankementen en/of ziektes uit de verzekering. Een puppy verzekering kan je al afsluiten voordat je de pup hebt opgehaald!

De voordelen van een puppy verzekering

Een nieuw vriendje in huis! Die verdient alle liefde en zorg. Misschien komt het niet direct in je op om je te verdiepen in dierenverzekeringen en de aanbieders. Toch raden wij het aan wel te doen, want het afsluiten van een verzekering voor jouw puppy heeft meerdere voordelen:

  • In tegenstelling tot veel hondenverzekeringen kent de puppy verzekering geen wachttijd.
  • Een puppy verzekering is veelal goedkoper dan wanneer je voor je hond een verzekering afsluit als deze al wat ouder is.
  • Je bent direct goed verzekerd voor basiskosten in het eerste jaar, zoals het inenten en het chippen van de pup.
  • Je komt met een deze verzekering niet onverwachts voor hoge dierenartskosten te staan.

Zelf sparen of een puppy verzekering?

Het is een makkelijke keuze om bij de aanschaf van een pup te besluiten zelf geld te sparen voor eventuele dierenartskosten. Als jouw pup gezond is en nooit iets mankeert, ben je hier goedkoop mee uit. Maar er kan natuurlijk van alles gebeuren waardoor jouw kleine vriendje medische hulp nodig heeft. De kosten van de dierenarts kunnen snel oplopen tot duizenden euro’s. Dit kan zijn voor een éénmalige operatie, maar het kan ook gebeurden dat de hond chronisch ziek wordt. Door op vroege leeftijd al een verzekering af te sluiten weet je zeker dat jouw hond altijd de beste medische zorg krijgt. Zelf hoef je je dan niet druk te maken over torenhoge kosten, want met de juiste hondenverzekering krijg je een deel van de kosten gewoon vergoed.

Op onze site zetten we verschillende verzekeraars op een rij. Bekijk meteen alle opties voor puppy verzekeringen!

 

Laatste update: 16 augustus 2016

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest