Wat kost een CT-scan voor een hond?

Geplaatst op: 11-02-2023 door Jasper

Als de dierenarts niet weet wat er aan de hand is met een hond, kan een inwendig onderzoek soms noodzakelijke zijn. Er zijn allerlei manieren om zo’n onderzoek uit te voeren. De CT-scan is waarschijnlijk de meest geavanceerde manier. Wanneer je hond een CT-scan nodig en wat betaal je voor zo’n scan?

Wanneer is een CT-scan nodig?

Een CT-scan is nodig bij een hond als de dierenarts aan de hand van een foto, MRI-scan of echografie niet kan zien wat er inwendig aan de hand is met de hond en ook geen diagnose kan stellen aan de hand van een klinisch beeld. De CT-scan is vooral handig bij het vaststellen van de volgende problemen:

  • botbreuken,
  • gewrichtsproblemen,
  • problemen met de ingewanden,
  • aandoeningen aan de neus, oor, schedel of kaak,
  • aandoeningen aan de buikholte, borst en wervelkolom.

Wat kost een CT-scan bij een hond?

Een CT-scan is geen goedkope ingreep. Bedragen van enkele honderden euro’s zijn normaal Het zal verschillen per kliniek, maar je betaalt al snel tussen de 500 tot 1000 euro voor een CT-scan. Door je hond te verzekeren met een speciale dierenverzekering kun je voorkomen dat je zoveel moet betalen voor deze scan.

Waarom mag je hond niks eten voor de scan?

Het is belangrijk dat je hond nuchter op de afspraak van de CT-scan komt. Dat is niet zozeer om bijvoorbeeld de ingewanden beter te zien, maar vooral omdat de hond onder narcose onder de scan moet.

In tegenstelling tot mensen zal de hond natuurlijk uit de tunnel van de scanner springen. Je hond moet dus onder narcose in de tunnel. Daarbij zijn ook de functies om te slikken onder narcose, de inhoud van de maag kan daardoor de hond laten stikken. Daarom is het erg belangrijk dat je hond een lege maag heeft bij een CT-scan.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest