Wel of geen dierenverzekering?

Geplaatst op: 25-07-2018 door Jasper

Dat wij als mensen een zorgverzekering afsluiten vinden we allemaal heel logisch maar toen de eerste dierenverzekering op de markt kwam waren de meeste mensen sceptisch. Inmiddels zijn er veel huisdiereigenaren die kiezen voor een dierenverzekering. Toch vragen nog veel mensen zich af waarvoor ze moeten kiezen: Wel of geen dierenverzekering?

Zeker bij jonge dieren slaan mensen een verzekering vaak over. Er wordt te snel vanuit gegaan dat jonge dieren geen klachten zullen hebben. Echter komen sommige ziekten of kwalen juist alleen voor bij jonge dieren, iets wat vaak vergeten wordt. Ondanks dat je al een dierenverzekering hebt voor een paar euro per maand kan het bedrag hoog lijken als je huisdier geen klachten heeft. Hieronder vind je de voor- en nadelen van een dierenverzekering zodat je snel kunt zien wat het beste bij jou en je huisdier past.

Wel of geen dierenverzekering: De nadelen

  • Je bent maandelijks een vast bedrag kwijt.
  • Niet iedere behandeling wordt vergoed. Je kunt je hier wel aanvullend voor verzekeren
  • Alle huisdierverzekeringen werken met een maximaal te vergoeden bedrag. Het bedrag verschilt per verzekering en gaat omhoog zodra je je aanvullend verzekert
  • Sommige verzekeraars sluiten bepaalde honden of kattenrassen uit waar veel klachten van bekend zijn. Nu zijn deze dieren niet van alles uitgesloten maar vaak wel van ras specifieke klachten.

Wel of geen dierenverzekering: De voordelen

  • Het maandbedrag verdient zichzelf terug. Een gemiddelde operatie loopt al snel in honderden euro’s. Ben je verzekerd dan hoef je dit niet of maar gedeeltelijk te betalen
  • De meeste medicatie valt ook onder de verzekering en kost je dus niets extra’s
  • Basisbehandelingen en het dierenarts consult vallen in de basisverzekering.
  • Verwacht je wel extra kosten dan kun je je snel aanvullend verzekeren.
  • Puppy’s en kittens verzeker je zonder wachttijd

Ondanks dat de financiën in eerste instantie misschien de reden is om je huisdier niet te verzekeren is dit bedrag vaak al snel terugverdiend, zelfs als je kat of hond geen hoge medische kosten heeft. Daarbij heb je de zekerheid dat je je huisdier de beste medische zorg kunt bieden op dat moment.

Ik zou adviseren om de vergelijker in te vullen om te zien welke verzekering het beste past bij jou, jouw hond of kat en jullie situatie. Lees de voorwaarden van de verzekeraar goed door en weeg de voor- en nadelen goed af tegen elkaar voordat je een beslissing neemt.

 

 

 

 

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest