Wormen bij honden of katten

Geplaatst op: 19-05-2017 door Jasper

Wormen zijn een veelvoorkomend probleem bij honden en katten.  Niet alleen brengen ze de gezondheid van je hond of kat in gevaar, de gezondheid van mensen lijdt er ook onder. Het is als diereneigenaar daarom belangrijk om wormen bij jouw huisdier te voorkomen.

Gevolgen wormen bij honden en katten

Honden en katten worden op diverse manieren geïnfecteerd met wormen. Bijvoorbeeld door muskietenbeten, maar ook door de grond in de achtertuin of uitwerpselen in het gras, hondenuitlaatplaatsen en parken. Bij erg jonge dieren kan een wormbesmetting uiteindelijk ervoor zorgen dat ze komen te overlijden. Ook jijzelf kan via jouw huisdier worden geïnfecteerd, waardoor je ziek wordt. Kinderen kunnen geïnfecteerd raken doordat ze op plekken spelen waar besmette uitwerpselen zijn. Wat zijn gevolgen bij je hond of kat?

  • Achterblijvende groei
  • Overgeven
  • Bloedarmoede
  • Diarree
  • Verstopping

Voorkom wormen bij jouw huisdier

Vrijwel alle puppies en kittens worden geboren met wormen of lopen de besmetting kort na de geboorte op. Begin daarom met ontwormen bij pups vanaf dat ze 2 weken oud zijn, tot 12 weken. Dit doe je elke twee weken.  Kittens moeten vanaf 4 weken oud ook iedere twee weken worden ontwormd, en ook tot ze 12 weken oud zijn. Vanaf het moment dat de puppies en kittens 12 weken zijn gaan ze over op het volwassene schema. Dit houdt in dat ze  vier keer per jaar worden ontwormd. Houd dit schema aan, ook al zie je geen wormen of zijn er geen klachten. Het kan gebeuren dat je niets ziet, maar dat er wel wormen en eitjes in het lichaam zitten. Je huisdier is dus al besmet en daarmee een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving!

Jouw dierenarts kan het beste adviseren welke tabletten of druppels het beste zijn om jouw geliefde hond of kat te ontwormen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met het gewicht van je huisdier. Maak daarom altijd een afspraak bij je dierenarts zodat je het beste advies krijgt.  Sluit daarom een hondenverzekering of kattenverzekering af, zodat de kosten van de dierenarts vergoed worden. Neem hier een kijkje om de verzekeraars te vergelijken en sluit gemakkelijk online de verzekering af.

 

 

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest