Dierenverzekering dekking; wat wordt gedekt?

Een dierenverzekering biedt dekking tegen de kosten die je moet maken voor de zorg van je huisdier. Alles wat je dierbaar is, wil je graag zo goed mogelijk verzorgen. Dit geldt natuurlijk ook voor je hond, kat of paard. Daarom is het verstandig om de medische verzorging van je trouwe viervoeter op een goede manier te regelen. Een bezoek aan de dierenarts kan soms behoorlijk prijzig zijn. Met een huisdierenverzekering ben je gedekt tegen deze kosten. Een dierenverzekering biedt dus dekking tegen ziektekosten en is eigenlijk gewoon een ziektekostenverzekering, maar dan voor je beestje.

Valt alles onder de dekking van een dierenverzekering?

De dierenverzekering dekking verschilt per verzekeraar. De meeste maatschappijen met huisdierenverzekeringen bieden een basisverzekering waarin de ‘algemene’ kosten worden gedekt. Hierbij kun je denken aan het dierenartsconsult, röntgenfoto’s, medische noodzakelijke behandelingen, medicijnen en eventuele hulpmiddelen.

Wat is een aanvullende dekking?

Baasjes kunnen naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering voor hun geliefde huisdier afsluiten. Deze aanvullende dierenverzekering biedt dekking aan bijvoorbeeld sterilisatie, inentingen en gebitsbehandelingen, maar ook crematie en speciale, dure medicatie kunnen onder de extra dierenverzekering dekking vallen.

Welke dierenverzekering en dekking past bij mij?

Een goede dierenverzekering met de juiste dekking voor het welzijn en de gezondheid van je hond of kat is vandaag de dag onmisbaar. Welke dierenverzekering het beste bij jou past, kom je snel te weten door de verschillende verzekeringen via onze site met elkaar te vergelijken. Ga eerst voor jezelf na wat je belangrijk vindt en wat je in ieder geval wilt verzekeren. Ga je bijvoorbeeld veel op reis met je trouwe viervoeter? Dan is het belangrijk dat ongevallen en ziektes tijdens reizen ook gedekt zijn in de dierenverzekering.

Door de verschillende huisdierverzekeringen met elkaar te vergelijken, krijg je goed inzicht welke dierenverzekering welke dekking biedt, wat je eigen risico is en wat de premies bedragen.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest