Dierenverzekering eigen risico

Bij iedere soort dierenverzekering geldt een eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen van de ingediende declaratie. Dit kan een bezoek aan de dierenarts zijn, een behandeling, vaccinatie of medicatie voor je hond, kat of paard.

Is bij elke dierenverzekering het eigen risico hetzelfde?

Nee, niet elke dierenverzekering kent hetzelfde eigen risico. Er bestaan verschillende verzekeringen en daarom ook verschillende berekeningen. Bij de ene huisdierenverzekering is de eigen bijdrage een vast bedrag. Bij de andere dierenverzekering is het eigen risico een percentage. Sommige verzekeraars hebben een eigen risico per gedeclareerd bedrag, anderen per declaratie.

Hoe werkt een vast bedrag als eigen risico?

Met een vast bedrag bij een dierenverzekering als eigen risico, weet je altijd waar je aan toe bent. Het maakt niet uit hoe laag of hoog de dierenartsrekening is, je betaalt altijd hetzelfde vaste bedrag als zijnde eigen risico. Het is wel verstandig de verschillende huisdierenverzekeringen met elkaar te vergelijken, omdat per verzekering de hoogte van de vaste bedragen kan verschillen.

Voorbeeld:
Het eigen risico is €25 per declaratie. Bij een rekening van €100 betaal je €25, maar ook bij een rekening van €1000 ben je €25 eigen bijdrage kwijt.

Hoe werkt een percentage als eigen risico?

Met een percentage bij een dierenverzekering als eigen risico, betaal je bij iedere declaratie een ander bedrag als eigen bijdrage. Hoe lager de rekening, hoe minder je betaalt en hoe hoger de rekening, hoe meer je betaalt. Ook de percentages van het eigen risico bij een dierenverzekering verschillen per verzekeringsmaatschappij. Vergelijken van huisdierenverzekeringen wordt daarom aangeraden.

Voorbeeld:
Het eigen risico is 20% per declaratie. Bij een rekening van €100 betaal je €20, maar bij een rekening van €1000 ben je €200 eigen bijdrage kwijt.

In de keuze voor een huisdierenverzekering is het dus belangrijk om goed te kijken hoe de eigen bijdrage wordt berekend en ook hoe hoog het dierenverzekering eigen risico is.

Is er een dierenverzekering zonder eigen risico?

Eigenlijk alle dierenverzekeringen hebben een eigen risico. Er bestaat wel een dierenverzekering zonder eigen risico, maar dan betaal je meestal een eigen bijdrage. Dit is feitelijk hetzelfde als een vast bedrag als zijnde eigen risico, dus het deel dat je zelf moet betalen. Je kunt soms ook kiezen voor een hogere eigen bijdrage tegen een premiekorting. Een dierenverzekering zonder eigen risico bestaat (nog) niet. Maar wat niet is, kan natuurlijk altijd nog komen in de toekomst.

In de keuze voor een huisdierenverzekering is het dus belangrijk om goed te kijken hoe de eigen bijdrage wordt berekend en ook hoe hoog het dierenverzekering eigen risico is. Om tot de juiste keuze te komen, kun je het beste vooraf de verschillende dierenverzekeringen met elkaar vergelijken. Wij hebben daarom op onze site alvast de diverse verzekeringen voor jouw huisdier verzameld.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest