Dierenverzekering en castratie

Een dierenverzekering die castratie dekt is zeker aan te raden als je wilt dat je hond of kat niet meer vruchtbaar is. De kosten van een sterilisatie en/of castratie kunnen namelijk flink oplopen, helemaal wanneer je huisdier al wat ouder is. Via Jedierenwijzer.nl vind je eenvoudig de juiste dierenverzekering die castratie dekt door de verschillende aanbieders van huisdierenverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Is een dierenverzekering inclusief castratie?

We kunnen je vertellen dat helaas niet elke dierenverzekering inclusief castratie is. Bij de meeste huisdierenverzekeringen valt het castreren van je hond of kat niet onder de basisdekking, maar onder de aanvullende dekking. Wil je dus kosten van een sterilisatie of castratie van je huisdier wel vergoed krijgen, sluit dan een aanvullende dierenverzekering af.

De kosten van een castratie

De kosten voor een castratie zijn enerzijds afhankelijk van de dierenkliniek waar je dit laat uitvoeren. Anderzijds speelt bijvoorbeeld bij de hond ook het gewicht mee. Bij zwaardere honden kunnen de kosten tot enkele honderden euro’s oplopen. Het is dus zeker het overwegen waard om een aanvullende dierenverzekering voor castratie af te sluiten. De prijs voor het castreren van een kat varieert tussen de 50 en 100 euro.

Waar op letten bij afsluiten verzekering castratie huisdier?

Voordat je een aanvullende dierenverzekering voor castratie af gaat sluiten, is het verstandig de verschillende aanbieders van huisdierenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Let vooral op wat er wordt vergoed en of je alle kosten terugkrijgt of dat er een eigen risico geldt. Ook voorwaarden en uitsluitingen zijn een punt van aandacht voor het afsluiten van een dierenverzekering die ook castratie dekt.

Vergelijk en kies de juiste dierenverzekering voor castratie

Het aanbod hondenverzekeringen en kattenverzekeringen is erg groot, zo groot dat je misschien niet weet welke verzekering je moet kiezen. Jedierenwijzer.nl helpt je graag met vergelijken, zodat je de juiste dierenverzekering voor castratie vindt!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest