Dierenverzekering inclusief sterilisatie

Een dierenverzekering inclusief sterilisatie is zeker het overwegen waard. De sterilisatie van je hond of kat is niet alleen een behoorlijke ingreep voor je lieve viervoeter zelf, er zijn tevens aardig wat kosten aan verbonden. Zeker een sterilisatie van je beestje op latere leeftijd kan behoorlijk kostbaar zijn. Om deze financiële verrassingen te voorkomen, is het verstandig om een dierenverzekering inclusief sterilisatie af te sluiten.

Mijn hond of kat laten steriliseren; ja of nee?

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je hond of kat niet te laten steriliseren. Je zult dan je beestje een ander voorbehoedsmiddel moeten geven om ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Echter zitten er veel voordelen aan een sterilisatie. Je hond of kat heeft na de ingreep minder kans op het krijgen van tumoren of baarmoederontstekingen. De loopsheid verdwijnt en ook de kans op suikerziekte is nog maar zeer gering.

Een sterilisatie komt de gezondheid van uw geliefde huisdier dus alleen maar ten goede. Wilt u niet zelf voor de kosten opdraaien? Kies dan voor een dierenverzekering inclusief sterilisatie.

Is een dierenverzekering altijd inclusief sterilisatie?

Nee, niet elke dierenverzekering is standaard inclusief sterilisatie. Bij de meeste aanbieders van een huisdierenverzekering valt castratie/sterilisatie niet onder de basisdekking. Je dient hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Voor een paar euro per maand kun je vaak al een aanvullende module afsluiten voor je hond of kat. Je bent dan extra verzekerd voor kosten als sterilisatie, vaccinatie en gebitsreiniging.

Het is wel aan te raden om de verschillende dierenverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je precies weet wat wel en niet wordt vergoed en wat de kosten zijn van de aanvullende verzekeringen. Op onze site kun je eenvoudig alle verzekeringen van huisdieren met elkaar vergelijken en zie je snel of een dierenverzekering inclusief sterilisatie is of juist niet.

Vergelijk & direct afsluiten

 

 

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest