Is een dierenverzekering zinvol?

Het is moeilijk te zeggen of het afsluiten van een dierenverzekering zinvol is. Dit is toch vaak een persoonlijke afweging. Je weet natuurlijk nooit van te voren of je huisdier medische zorg nodig gaat hebben. De kans dat er iets gebeurt is klein, dus waarom een huisdierenverzekering? Mocht je kat of hond wel ziek worden of bijvoorbeeld worden aangereden, dan wil je natuurlijk dat hij/zij de beste zorg krijgt. Dierenartsbezoeken en behandelingen kosten veel geld, zeker ook omdat de medische zorg voor dieren tegenwoordig van zeer hoog niveau is en soms niet meer onder doet voor die van mensen. Dan is een dierenverzekering zeker zinvol.

Wat krijg ik als diereneigenaar terug van mijn dierenverzekering?

Een honden- of kattenverzekering kost inderdaad geld. Maar daar krijg jij als huisdiereigenaar wel wat voor terug, zoals behandeling van veel ziekten, het maken van röntgenfoto’s, medicijnen en andere veelvoorkomende geneesmethodes. Een dierenverzekering is zinvol als jouw kat of hond ineens een dure operatie van bijvoorbeeld €1200 moet ondergaan. Als je een verzekering voor je huisdier hebt afgesloten, is de keuze snel gemaakt. De kans dat je weinig aanspraak hoeft te maken op je huisdierenverzekering bestaat natuurlijk ook.

Wanneer is een dierenverzekering nog meer zinvol?

Een dierenverzekering is zinvol als je niet ineens een grote uitgave kunt doen. Zoals gezegd kunnen de kosten behoorlijk oplopen zodra je geliefde huisdier ziek wordt. Het komt helaas nog steeds voor dat een huisdier niet de beste zorg krijgt vanwege financiële redenen. Er zijn mensen die zeggen maandelijks zelf wel een bedrag opzij te leggen voor onverwachte uitgaven. Toch blijkt dat in de praktijk niet altijd mee te vallen. Kun jij moeilijk zelf sparen voor dit soort uitgaven en wil je niet onverwacht voor hoge kosten komen te staan? Dan is een dierenverzekering absoluut zinvol!

Wij helpen je graag op weg. Op onze site vind je de verschillende huisdierenverzekeringen om te vergelijken.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest