Is een dierenverzekering verplicht? 

Een dierenverzekering afsluiten voor jouw huisdier is in Nederland niet verplicht. Dat betekent echter niet dat het onverstandig is om het te doen. Een verzekering voor jouw hond of kat heeft meerdere voordelen. Voor jou omdat je beschermt bent tegen financiële tegenvallers en voor jouw dier omdat hij altijd de zorg krijgt die hij nodig heeft.

Is een dierenverzekering nodig?

Hierover zijn de meningen verdeeld. In principe werkt een huisdierenverzekering hetzelfde als onze zorgverzekering. Het komt je tegemoet als er hoge kosten worden gemaakt voor jouw zorg. Als jouw dier onverwachts ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeluk, heeft hij ook direct medische zorg nodig. De rekening van de dierenarts kan dan wel eens onverwachts hoog uitvallen. Om op zo’n moment niet zelf voor die kosten te hoeven opdraaien, sluit je een verzekering af. De verzekeraar vergoedt het grootste deel van de kosten. Hierdoor is de stap om op tijd naar de dierenarts te gaan voor veel mensen ook kleiner.

Of het voor jou en je dier nodig is, bepaal je dus zelf. Bekijk eens hoe vaak je normaal een bezoek brengt naar de dierenarts en tel de kosten bij elkaar op. Zo krijg je inzicht in de totale kosten en zie je of het rendabel is om een verzekering af te sluiten!

De kosten van een operatie huisdier

Als jouw huisdier een ongeluk heeft gehad, of om een andere reden geopereerd moet worden, wil je hem de beste zorg bieden. Een dierenverzekering geeft financiële zekerheid in dit soort moeilijke situaties. Maar wat kost een operatie ongeveer? Wij hebben wat kosten voor je op een rijtje gezet:

  • Kosten van een (grote) heupoperatie bij een hond: rond €2.000,- euro.
  • Vreemd voorwerp gegeten (darmschade): tussen €300,- en €1.500,- euro bij operatie.
  • Kosten operatie aan ellebogen hond: vanaf €800,- euro.
  • Kosten van (uitgebreide) huidproblemen bij huisdier: rond €70,- euro per consult.

Bedenk dat er in veel gevallen ook medicatie bij komt kijken die de kosten nog hoger doen oplopen. Daarnaast betaal je bij een bezoek aan de dierenarts standaard consultkosten.

De voordelen van een huisdierenverzekering

Een verzekering voor huisdieren heeft meerdere voordelen:

  • Geen onverwachts hoge kosten waar je zelf voor opdraait;
  • in de meeste gevallen worden geneesmiddelen altijd vergoed;
  • de beste medische zorg op momenten dat het echt nodig is;
  • veel basisbehandelingen worden vergoed in basispakket;
  • puppy’s of kittens verzeker je zonder wachttijd.

Meer informatie over verzekeringen en aanbieders vind je in ons overzicht.

 

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest