Dieetvoeding voor jouw hond

Geplaatst op: 26-01-2018 door Jasper

Als baasje van een hond, heb je veel aan zijn aanwezigheid in huis. Zo vind ik het altijd gezellig om na een dag werken te worden begroet door die kwispelende viervoeter. Een hond is (bijna) altijd blij als jij weer thuis bent. Dat betekent voor hem dat hij niet meer langer alleen is. En dat hij even een rondje gaat lopen om zijn behoefte te doen en om de poten te strekken. En het betekent natuurlijk dat zijn etensbak weer gevuld gaat worden. Kortom, de hond heeft ook zo zijn eigen redenen dat hij blij is dat jij weer thuis bent.

Dagelijkse routine

Het went snel als je een hond in huis hebt. 3 of 4 keer per dag uitlaten, een maatje tegen wie je aan kan kletsen en die af en toe een aai komt halen. Of zijn neus tegen je hand drukt. Wanneer er bezoek komt blaft hij even kort, en begroet anderen gelukkig wel enthousiast wanneer ze het huis binnen stappen. Wat onderdeel uitmaakt van de dagelijkse routine is dat hij elke dag vers water krijgt en 3 keer per dag de juiste voeding. Met de juiste voeding is zijn maagje gevuld en krijgt hij de juiste voedingsstoffen binnen. Op de verpakking van het hondenvoer staat altijd vermeld wat de hoeveelheid is dat jouw hond per keer mag krijgen. Houd je aan deze voorschriften anders krijgt je hond te veel voer binnen, met kans op overgewicht!

Dieetvoeding voor jouw hond

Wanneer je hond overgewicht krijgt – en er zijn behoorlijk wat honden met overgewicht in Nederland – is het zaak om hem te laten afvallen. Dat kan je doen met dieetvoeding, hiermee zorg je dat de hond op gewicht komt en op gewicht blijft. Maar dieetvoeding is ook bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer jouw hond een bepaalde voedselallergie heet. Met dieetvoeding zorg je er voor dat je hond toch lekker kan eten, zonder kans op een allergie. Wist je trouwens dat je bij sommige verzekeraars beloond wordt met het geven van dieetvoer voor jouw hond? Zo kan je bijvoorbeeld sparen op verzekeringskorting. Hierdoor help je dus niet alleen je hond aan een gezonde leefstijl, maar help je jouw portemonnee tegelijkertijd. Een echte win-win situatie.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest