Dierenverzekering voor een American Staffordshire Terrier

Geplaatst op: 11-01-2018 door Jasper

Waarschijnlijk is iedereen wel bekend met dit hondenras: de American Staffordshire Terrier. Ook wel de American Stafford genoemd. Deze honden staan bekend als agressieve vechtershonden, maar dit beeld is niet juist. Het zijn weliswaar sterke, sportieve honden, maar bovenal intelligent en enthousiast. Het is dan ook jammer dat er een verkeerd beeld van deze hond bestaat.

Karakter van de American Stafford

De American Stafford is oorspronkelijk gefokt om mee te doen aan hondengevechten. In Amerika werden deze honden ook gebruikt voor gevechten in de ring (de pit), vandaar de naam pit bull. Inmiddels wordt de pit bull niet meer gebruikt, maar American Stafford. Het zijn actieve en moedige honden, die vriendelijk en enthousiast naar mensen zijn. Ze hebben een hoge pijngrens, maar zijn gevoelig voor de stem van hun baasje. Naar andere honden toe zijn ze minder tolerant. Let hier goed op bij het uitlaten. Vooral reuen onderling kunnen nog wel eens problemen opzoeken. Het zijn echte gezinshonden, kunnen goed met kinderen overweg. En als je een American Stafford als pup laat wennen aan andere huisdieren, went hij hier snel genoeg aan.

Verzorging van de Stafford

De Stafford heeft een korte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Je hoeft de vacht alleen af en toe te borstelen. In de rui kan je daarvoor een rubberen borstel gebruiken om de losse haren goed weg te halen.

Erfelijke aandoeningen

Net als bij elk ander hondenras, komen er ook erfelijke aandoeningen voor bij de American Stafford. Een aandoening die het meest voorkomt, is heupdysplasie. Dit is een afwijkende ontwikkeling van het heupgewricht, waardoor de heupkop niet meer goed in de heup kom past. Hierdoor wordt het gewricht beschadigd. Het is dus een erfelijke aandoening en wordt beinvloed door overbelasting, teveel bewegen of een hoge groeisnelheid. Als baasje is het daarom belangrijk dat je jonge honden niet te veel laat rennen en springen. Wanneer je ziet dat jouw hond minder gaat bewegen, en moeite heeft met opstaan, is het raadzaam om contact op te nemen met de dierenarts. Twijfel je over de gezondheid van jouw American Stafford, laat de dierenarts er dan altijd naar kijken. Voorkomen is beter dan genezen! Wist je al dat de kosten van de dierenarts worden vergoed door de verzekeraar, wanneer je een hondenverzekering hebt afgesloten? Vergelijk online de aanbieders en sluit vandaag nog de huisdierenverzekering voor jouw viervoeter af!

 

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest