Dierenverzekering voor een Engelse Bulldog

Geplaatst op: 04-01-2018 door Jasper

De Engelse Bulldog is een vriendelijke en trouwe vriend, ook al doet zijn uiterlijk dat niet altijd vermoeden. Van oorsprong is hij gefokt voor gevechten met stieren, maar tegenwoordig wordt deze zachtaardige viervoeter door veel gezinnen in de armen gesloten. Ieder dier heeft goede en passende zorg nodig. Om ervoor te zorgen datje dier altijd de beste zorg ontvangt, kan je een hondenverzekering overwegen. Deze zorgt ervoor dat je als baasje bent gedekt voor (hoge) dierenartskosten.

De Engelse Bulldog: zachtaardig maar sterk

Het stoere uiterlijk van deze viervoeter doet anders vermoeden, maar het is een echte gezelschapshond. Hij wil graag bij het gezin zijn en houdt van knuffelen en aandacht op zijn tijd, want het is ook vooral een hond die van luieren houdt. Met zijn stevige lijf halen de relatief kleine honden al snel gemiddeld zo’n 25 kilogram. Overgewicht ligt op de loer, en dat kan in combinatie met zijn korte poten vervelende gevolgen hebben. Het kan altijd voor komen dat jouw geliefde viervoeter onverwachts met klachten naar de dierenarts moet. We raden baasjes dan ook aan om zich te verdiepen in een dierenverzekering voor je rashond.

Gezondheid Engelse Bulldog

Het is bekend dat bij rashonden erfelijke ziekten een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid. Bij de Engelse Bulldog zijn veel van deze aandoeningen te verklaren door de bouw van de hond. Mogelijke afwijkingen zijn onder andere vernauwde neusgaten, afwijkende bouw van het strottenhoofd, een te smalle luchtpijp en ontstekingen in de huidplooien. Het is dus belangrijk om de gezondheid van jouw dier goed in de gaten te houden en bij twijfel een bezoekje te brengen aan de dierenarts. Naast de consultkosten van de dierenarts, worden bij veel verzekeraars ook bijvoorbeeld de opnamekosten en de jaarlijkse vaccinaties vergoed.

Op onze website vind je een overzicht met alle verzekeringen voor jou en je viervoeter. Selecteer zelf de belangrijkste criteria, vind een passende verzekering en sluit hem gemakkelijk online af!

Update: 4 januari 2018

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest