Dierenverzekering en vaccinaties

Als je voor je huisdier een dierenverzekering voor vaccinaties, geneesmiddelen en andere zorg gaat afsluiten, heb je de keuze uit een basis- en/of aanvullende huisdierenverzekering. Het is verstandig om de verschillende aanbieders van dierenverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je de verzekering vindt die de juiste zorg voor jouw huisdier vergoedt.

Vaccinaties voor je huisdier

Je wilt natuurlijk goed zorgen voor je huisdier en je lieveling tegen allerlei ziekten beschermen. Een vaccinatie is een effectieve en belangrijke manier om bepaalde ziekten te voorkomen. Het is daarom belangrijk om een dierenverzekering die vaccinaties vergoedt af te sluiten, zodat je je huisdier regelmatig kunt laten inenten. Katten worden onder meer tegen de kattenziekte, niesziekte en rabiës ingeënt en honden onder andere tegen hondsdolheid, kennelhoest en de ziekte van Weil.

Wat doet een vaccinatie?

Door een vaccinatie wordt het lichaam van je hond of kat voorbereid op een mogelijke infectie. Hierdoor komt het immuunsysteem in actie en wordt het lichaam aangezet om antilichamen aan te maken. Het vaccineren zorgt ervoor dat jouw trouwe viervoeter geen nare ziektes oploopt. Met een dierenverzekering die vaccinaties dekt, worden de kosten grotendeels of volledig vergoed.

De kosten van vaccineren

De kosten voor de vaccinatie van een kat liggen rond de 50 euro. Voor honden liggen deze kosten hoger, namelijk tussen de 50 en 75 euro. Voor het vaccineren van je huisdier dien je echter wel langs de dierenarts te gaan. Je betaalt dus niet alleen de inentingskosten, maar ook de consultkosten. Met een dierenverzekering die vaccinaties en andere zorg vergoedt, zijn deze kosten doorgaans gedekt.

Dierenverzekeringen met vaccinaties vergelijken

Er zijn een hoop verschillende verzekeringen voor huisdieren met veel verschillende premies, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je weten welke dierenverzekering vaccinaties dekt en welke huisdierenverzekering het beste bij jouw situatie past? Vergelijk dan nu bij Jedierenwijzer.nl alle dierenverzekeringen.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest