Dierenverzekering voor een beagle

Geplaatst op: 29-12-2017 door Jasper

Heb jij een beagle als huisdier of overweeg je dit hondenras als huisdier te nemen? Het is dan belangrijk om je van tevoren goed in te lezen over het ras honden, en de gezondheid van de hond. Door je goed voor te bereiden, heb je kennis over wat je van de hond mag verwachten. En hoe je moet handelen wanneer je denkt dat er iets aan de gezondheid mankeert. In dat geval raden wij sowieso aan om altijd naar de dierenarts te gaan met je hond. De dierenarts kan snel constateren of er iets mis is. Wist je dat je met de juiste hondenverzekering je de dierenarts kosten vergoed krijgt?

De beagle

Als hondenras staan beagles er om bekend dat ze sportief zijn, vrolijk en zelfstandig. Hij is sociaal aanhankelijk maar heeft een sterke eigen wil. Van oudsher is de beagle een jachthond en dat zie je nog steeds aan hem. Hij zal altijd met zijn neus over de grond snuffelen. De beagle past goed in een gezin met jonge kinderen en zal ook overweg kunnen met andere honden. Wel moet hij goed worden gesocialiseerd met katten en andere huisdieren, omdat hij deze anders als prooi ziet. Verder vindt een beagle het moeilijk om alleen thuis te zijn. Houd hier rekening mee door niet te lang weg te blijven. Wanneer je nog een andere hond hebt, zal het alleen blijven beter gaan. Zorg wel voor voldoende lichaamsbeweging voor dit hondenras. Zij zijn erg energiek.

Gezondheid en verzorging

De beagle heeft een vacht die makkelijk te verzorgen is. Af en toe borstelen is voldoende. Beagles hebben van nature uit aanleg tot overgewicht. Dus let goed op zijn voeding. Weeg hem regelmatig en meet zijn voer af.

Het hondenras beagles is een gezond ras, met weinig erfelijke ziektes.  De belangrijkste erfelijke aandoening is degeneratie van de tussenwervelschijven. Deze schijven vangen schokken op en stabiliseert de wervelkolom. Door slijtage van bindweefsel hierin kan er in de eerste jaren al pijn ontstaan bij de hond. Naarmate hij ouder wordt dan zal dit uiteindelijk leiden tot zenuwschade. Wanneer je beagle opeens niet meer wil wandelen of springen, of pijn heeft bij het aaien van de nek. zijn dit tekenen van een beginnende hernia. Die kan weer leiden tot ergere klachten. Ga daarom altijd naar de dierenarts als je twijfelt over de lichamelijke klachten van je hond! Met de juiste hondenverzekering ben je verzekerd tegen dit soort medische kosten. Nog geen verzekering afgesloten? Met onze vergelijkingspagina kan je dit online uitvoeren en direct nog afsluiten!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest