Dierenverzekering voor een knaagdier

Geplaatst op: 29-12-2016 door Sanne

Een dierenverzekering is niet alleen voor honden, katten of paarden. Ook steeds meer knaagdiereigenaren kiezen ervoor om hun geliefde dier te verzekeren. De medische zorg die een dierenarts kan verlenen wordt steeds uitgebreider. Voor bijna iedere ziekte of aandoening is er tegenwoordig een behandeling denkbaar. Door de complexiteit van de behandelingen en operaties kunnen de kosten wel snel hoog oplopen. Een huisdierenverzekering voor jouw konijn is dan nog niet eens zo’n slecht idee.

Korting bij verzekering meerdere dieren

Tot op heden is het nog maar bij één verzekeraar mogelijk om een verzekering voor je konijn af te sluiten. Bij Petplan verzeker je jouw konijn vanaf €5,95 per maand. Hierdoor ben je als eigenaar beschermd tegen onverwachte, financiële tegenvallers. De premieprijs wordt, net zoals bij honden, katten en paarden, berekend op onder andere de leeftijd en de grootte van het dier. Heeft u meerdere dieren? Dan kan je gemakkelijk een ‘collectieve verzekering’ afsluiten. Bij Petplan krijg je namelijk vanaf het derde verzekerde huisdier 5% premiekorting op alle drie de dieren.

Verschillende pakketten

Jouw konijnenverzekering kan zo uitgebreid als je dat zelf wilt. Zo zijn er verschillende pakketten waar je als baasje uit kan kiezen. Een basis-, plus-, en totaalpakket. Dit zorgt ervoor dat er voor iedere situatie een passende verzekering is. Het basispakket voor konijnen dekt echter al een groot deel van de kosten. Met een basispakket worden medisch noodzakelijke kosten voor behandeling van veel voorkomende ziekten vergoed. Daarnaast ook kosten van geneesmiddelen en letsel door ongeval. Met een plus- of een totaalpakket bescherm je jezelf en jouw dier preventief voor bijzondere behandelingen.

Een verzekering kan veel zekerheid bieden voor baasje én dier. Informatie over verzekeringen voor honden, katten en paarden vind je in ons overzicht. Voor informatie over konijnenverzekeringen ga je naar de website van desbetreffende verzekeraar.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest