Dierenverzekering voor een paard

Geplaatst op: 08-12-2016 door Sanne

Een paard is, net als ieder ander huisdier, een kostbaar bezit. Natuurlijk wil je de beste zorg voor jouw dier. Als er iets met je dier gebeurt wil je de beste zorg bieden op de momenten dat het nodig is. De kosten hiervoor kunnen, vooral bij grote dieren zoals paarden, hoog oplopen. Ook als het dier schade toebrengt aan anderen moet er soms diep in de buidel getast worden om de schade te betalen. Met een verzekering voor jouw paard ben je als baas beschermd tegen deze kosten en wordt er een groot deel vergoed door de verzekeraar.

De beste zorg voor je paard

Het maakt niet uit of jij je paard privé of beroepsmatig gebruikt, een dierenverzekering is in beide gevallen aan te raden. Een dier als een paard kost veel tijd, energie, maar vooral ook geld. Hier ga je mee akkoord als je besluit een paard te nemen. Maar er kunnen ook onvoorziene omstandigheden optreden, zoals ongelukken, kreupelheid, onvruchtbaarheid of bijvoorbeeld diefstal van kostbare spullen. Hier wil je als baas niet over nadenken, maar wel op voorbereid kunnen zijn. Helemaal met de behandelmethoden van tegenwoordig kan een schokkend hoge rekening de nodige zorgen met zich meebrengen.

In veel gevallen worden paardenverzekeringen aangeboden in verschillende pakketten/modules, bijvoorbeeld:

  • Ziekteverzekering;
  • harnachementverzekering (zadel, hoofdstel etc.);
  • ongevallenverzekering;
  • uitvaartverzekering.

Wat kost een paardenverzekering?

Wat kost het als ik mijn paard wil verzekeren? Dat wordt bepaald door jouw wensen, de doeleinden waarvoor het paard ingezet wordt en de behoeften van het dier zelf. Kortom, je kiest zelf onderdelen waarvoor je verzekerd wil worden en stelt zo een persoonlijk pakket samen. De maandelijkse premiekosten hangen dus af van de dekking die jij wenst dat de verzekering heeft. Let wel op dat er bij sommige verzekeringen of pakketten een eigen risico geldt. Dit kan ook van invloed zijn op de hoogte van de premie.

Ook op onze website vind je verzekeraars van paardenverzekeringen. Bekijk naar aanleiding van jouw wensen welke verzekering het beste bij jullie past en sluit hem gemakkelijk online af!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest