Dierenverzekering voor papegaaien

Geplaatst op: 16-05-2017 door Jasper

Wij bij JeDierenWijzer merken dat de papegaai steeds populairder wordt als huisdier. Dat begrijpen wij wel, het zijn sociale dieren, intelligent, handtam en de meeste rassen kunnen praten. Als eigenaar van één of meerdere papegaaien wil je de beste zorg voor je geliefde huisdier. Papegaaien worden – mits goed verzorgd – 50 jaar of ouder. Een hele verantwoordelijkheid dus.

Ook ongevallenverzekering mogelijk

Een verzekering afsluiten voor je papegaai is alleen mogelijk bij Petplan. Je verzekert jouw papegaai vanaf € 12,14 per maand. Ook is het mogelijk om voor € 5,98 een ongevallenverzekering af te sluiten. Let hierbij wel op dat er een beperkte dekking geldt. De kosten worden alleen gedekt bij een aantoonbaar ongeval. Heb je meerdere papegaaien of meerdere huisdieren? Petplan geeft namelijk premiekorting bij drie of meer huisdieren. Vanaf het derde huisdier krijg je 5% premiekorting op elk verzekerd huisdier, dus ook voor het eerste en tweede huisdier.

Verzorging papegaaien

Wij hebben nog enkele tips voor het verzorgen van papegaaien. Papegaaien vatten makkelijk kou en kunnen niet tegen de dampen die vrij komen bij koken. Daarom is het niet handig om de kooi bij een raam/deur of in de keuken. Helaas krijgen papegaaien vaak (goedbedoeld) slechte voeding van hun baasjes. Teveel zonnebloempitten bijvoorbeeld. Deze zijn veel te vet voor papegaaien en leiden op den duur tot orgaanschade. Maar ook al verzorg je jouw papegaai nog zo goed, hij kan ziek worden of er kan een operatie nodig zijn. Dan is het fijn als je een verzekering hebt afgesloten en weet dat de kosten voor een groot deel gedekt zijn.

Basis, plus of totaal: welk pakket kies jij?

Kies bij Petplan het pakket dat het beste past bij jouw papegaai. De meeste kosten worden gedekt in het basispakket, waaronder alle noodzakelijke behandelingen en operaties. Maar afhankelijk van jouw wensen is het mogelijk om dit uit te breiden naar het plus- of totaalpakket. Hier wordt dan bijvoorbeeld een MRI of CT scan vergoed. Dit zijn noodzakelijke kosten die hoog oplopen, zoals wij hier ook al eerder over schreven.  Het ongevallenpakket dien je in alle gevallen nog apart af te sluiten.

Het afsluiten van een verzekering geeft veel zekerheid waardoor je jouw huisdier de beste zorg blijft geven, ook als je huisdier ziek is, geopereerd moet worden, of behandeld moet worden. JeDierenWijzer is gespecialiseerd in het vergelijken van honden- en kattenverzekeringen. Ga naar de website van Petplan als je meer informatie wilt over het afsluiten van een dierenverzekering voor papegaaien.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest