Waar moet een goede dierenverzekering aan voldoen?

Geplaatst op: 21-09-2017 door Jasper

Een goede dierenverzekering is altijd het beste voor u en uw huisdier. Het is namelijk niet zo makkelijk om te kiezen welke huisdierenverzekeringen het beste is en het hangt dan ook van een aantal punten af. Hier bespreken we alles wat belangrijk is voor de beste verzekering voor huisdieren en aan de hand daarvan kan jij bepalen welke van de nationale dierenverzekeringen het beste bij jou past.

Alle dierenverzekeringen die op onze website staan, zijn zorgvuldig uitgezocht door onafhankelijke reviewers die de dierenverzekeringen tot in de puntjes kennen. Alle verzekeraars die op onze website staan hebben een hoog kwaliteitsniveau, maar er zitten wel grote verschillen in de prijzen en in de polisvoorwaarden.

Waar moet je op letten bij vergelijken dierenverzekering?

Bij het afsluiten van een huisdierenverzekering moet je op de volgende punten letten:

  • Hoogte van de premie
  • Wat vergoed de verzekering?
  • Hoe hoog is het eigen risico?
  • Wat wordt er maximaal uitgekeerd?

Daarnaast is het ook verstandig om voor jezelf te bepalen wat het belangrijkst is. Het is mogelijk om voor een hele schappelijke prijs een goede basisverzekering af te sluiten, dan lijkt alle belangrijke punten gedekt te zijn, maar vaak is niet alles dan gedekt. Wanneer je echt goed verzekerd wilt zijn, dan zal je precies moeten weten wat wel en niet vergoed zal worden.

Premie ziektekostenverzekering dieren

De prijs van een ziektekostenverzekering dieren is afhankelijk van het gewicht, het ras en de leeftijd van de huisdier. Daarnaast schelen de prijzen tussen verzekeringen onderling ook nog eens. Zo hebben verzekeraars zoals HEMA en OHRA dierenverzekering de laagste prijzen, maar tegelijkertijd ook de meest beperkte dekking.

Andere verzekeraars zoals Petplan en Proteq hebben beide drie opties, van goedkoop naar heel duur. Zo heb je met het duurste pakket de meest uitgebreide dekking en de hoogste maximale vergoeding. Bedenk daarom goed hoeveel he precies wilt verzekeren. Zo komen bij grote honden bijvoorbeeld veel heup- en elleboogproblemen voor die erg duur zijn om te behandelen, maar deze kwalen worden vaak alleen vergoed in de duurste pakketten.

Eigen risico

Naast de premie is het ook belangrijk om te kijken hoe de verzekering het eigen risico wordt berekend. In de meeste gevallen is dit een vast bedrag per nota of een percentage van de nota. Bij lage nota’s is een percentage goedkoper, maar bij een hoge nota is een vast bedrag natuurlijk veel voordeliger. Dus, bij kleine bedragen betekent een percentage een lagere eigen bijdrage, maar bij hoge kosten is een vast bedrag een stuk goedkoper!

Maximaal bedrag

Bij alle huisdierenverzekeringen geldt dat er niet onbeperkt uitgekeerd wordt, want er is namelijk een maximum bedrag.

Wat wordt er precies vergoed?

Het belangrijkste is misschien wel om te weten welke ingrepen wel en welke ingrepen niet vergoed worden door de verzekeringen. Vrijwel bij alle verzekeringen wordt het consult bij de dierenarts en de noodzakelijke operaties vergoed.

De grootste verschillen in de verzekeringen zit vooral in:

  • Aandoeningen aan heupen en ellebogen
  • Sterilisatie en castratie
  • Therapieën
  • Vaccinaties

Daarnaast hebben de meeste verzekeringen ook nog verschillende dekkingen voor diverse prijzen. Bekijk en vergelijk daarom goed alle pakketten van meerdere verzekeraars, want dan weet je zeker dat er een verzekering voor jouw huisdier tussen zit.

Update: 21 september 2017

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest