Inslapen hond: Wat moet je allemaal beslissen?

Geplaatst op: 30-01-2019 door Jasper

Inslapen van je hond

Je wilt er eigenlijk helemaal niet aan denken maar ooit kom je voor het onvermijdelijke overlijden van je hond te staan. Je hoopt natuurlijk dat dit pijnloos gebeurd en vooral natuurlijk. Helaas komt het vaker voor dat je hond ziek wordt of te oud is om nog een goede kwaliteit van leven te hebben. Dan zul je de beslissing moeten maken om hem te laten inslapen.

Hoe gaat inslapen van je hond in zijn werk

Heb je de moeilijke beslissing gemaakt dat het beter is voor je hond om hem te laten inslapen? Het volgende wat je moet doen is een afspraak bij de dierenarts maken. De dierenarts zal er voor zorgen dat de hond zo rustig mogelijk is en geeft hem een injectie waardoor hij in een diepe slaap valt. Hierna volgt een tweede injectie zodat de hond nog dieper in slaap valt en waarna uiteindelijk zijn hart stopt met kloppen. Ondanks dat het voor jou als baasje heel moeilijk zal zijn is het voor de hond de meest prettige manier waar hij niets van merkt. Als baasje mag je hierbij aanwezig zijn als je wilt om de hond gerust te stellen. Ook na het overlijden is er vaak nog even tijd voor een rustig afscheid van je trouwe viervoeter.

Wat gebeurt er na het inslapen.

Na het inslapen van je hond dien je een beslissing te nemen wat je vervolgens wilt doen. Wil je het dier cremeren, begraven of laten ophalen. Als je een eigen woning hebt met eigen grond kun je beslissen het dier mee naar huis te nemen en in je eigen tuin te begraven. Dit mag alleen op eigen grond. Deze optie valt bij een huurwoning dus al af. Ook zijn hier wel wat instructies aan verbonden waar je je aan moet houden voordat je dit kunt doen.

Wil je je hond op een daarvoor bestemde plek laten begraven dan is dit ook mogelijk. En als andere optie wordt ook crematie veel gekozen. Welke je ook kiest, aan beide zitten kosten verbonden. De prijzen hiervan variëren en zijn sterk afhankelijk van de grootte en het gewicht van je huisdier. Reken voor de huur van een graf gemiddeld 35,- per jaar of voor een crematie een prijs vanaf €80,- Ook het inslapen zelf zal door de dierenarts berekend worden en zal beginnen vanaf €100,- en is wederom weer afhankelijk van het gewicht en grootte.

Afscheid nemen van je huisdier is al zwaar genoeg. Wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan dan adviseren we je om een huisdierverzekering af te sluiten. Hiermee kun je je wel of niet aanvullend verzekeren voor (extra) kosten bij het verlies van je huisdier zodat je daar geen extra zorgen over hebt in een toch al verdrietige periode.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest