Is een dierenverzekering rendabel?

Geplaatst op: 01-12-2016 door Sanne

Is een dierenverzekering zinvol? Ja, dat zeker, maar is het ook rendabel? Tijdens het oriënteren voor een dierenverzekering is het goed om een kostenplaatje te maken. Of een verzekering voor jouw huisdier de moeite en het geld waard is, is voor iedereen anders. Deze blog helpt je een helder beeld te krijgen van de kosten en de voordelen van een dierenverzekering.

De kosten van een dierenverzekering

De maandpremie van een dierenverzekering kan variëren van zo’n €5,- tot €30,- euro. Deze kosten hangen af van het pakket dat je kiest en welke medische behandelingen je gedekt wil hebben. Ook hangt de maandelijkse premie af van de hoogte van het eigen risico dat de verzekeraar hanteert.
Ga dus voor jezelf na wat je op maandelijkse of jaarlijkse basis kwijt bent aan de medische verzorging van jouw dier. Zo bepaal je voor jezelf of het afsluiten van een verzekering rendabel is. Het voordeel van een verzekering is wel dat het dier altijd de juiste zorg kan ontvangen en voor jou als baasje biedt het financiële zekerheid.

Dierenverzekering afsluiten ja of nee?

Een verzekering voor je dier geeft zekerheid. Op het moment dat jouw dier betrokken raakt bij een ongeluk, plots medische hulp en medicatie nodig heeft, is er de verzekering om het grootste deel van de kosten te dekken. Gezien de kosten van behandelingen en medicatie nogal hoog kunnen oplopen, is een dierenverzekering vaak een hele uitkomst. Wil je dat jouw dier de beste medische zorg krijgt wanneer hij dat nodig heeft, en wil je daarbij zelf financiële zekerheid? Dan raden wij een dierenverzekering zeker aan.

Het is handig om zelf de gemiddelde gemaakte dierenartskosten te vergelijken met de maandelijkse premiekosten van de verzekeraar. Houd daarbij wel in je hoofd dat een dierenverzekering jou en je dier vooral beschermt tegen de onverwachte kosten en dus een duurzame investering is.

Op onze website vind je een overzicht met verschillende verzekeraars en hun pakketten. Vind snel en gemakkelijk een verzekering die bij jou en je dier past en sluit hem vandaag nog gemakkelijk online af!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest