Op vakantie met je huisdier: tips

Geplaatst op: 12-09-2018 door Sanne

Een huisdier zorgt altijd voor veel gezelligheid in huis als je thuis bent. Als je graag reist kan je jouw dier niet zo maar achterlaten. De een kiest ervoor om een oppas te regelen of het dier naar een pension te brengen. De ander neemt zijn dier graag mee op reis. Deze blog geeft wat tips over reizen met een huisdier (met de auto) en over dierenverzekeringen in het buitenland.

Reizen met de auto

Het is geen probleem om een huisdier met de auto (mee) te vervoeren. Sommige huisdieren reageren er echter wat beter op dan de ander, maar met de juiste benodigdheden en tips maak jij het je dier zo aangenaam mogelijk tijdens de reis.

Plan voordat je gaat reizen altijd even een afspraak bij de dierenartsenpraktijk. Hij kan het dier nog even nakijken, maar ook voorzien van de nodige vaccinaties voor in het buitenland. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw dier klaar is voor de reis. Check voor vertrek ook altijd of het dier wel welkom is in de accommodatie waar je van plan bent te gaan verblijven.

Tips voor reizen met de auto:

  • Maak gebruik van een transportbox en vervoer het dier het liefst in de kofferbak.
  • Misschien voor de hand liggend, maar laat het dier nooit alleen in de auto achter. Dat kan een nare situatie zijn voor het dier en het wordt snel te warm (of te koud).
  • Laat het dier vanaf 6 uur voor de reis niet meer eten.
  • Probeer elke 2 uur te pauzeren.
  • Zorg dat je altijd voldoende water bij je hebt om het dier te laten drinken.
  • Zorg voor een aangename temperatuur in de auto.
  • Zorg dat het dier een comfortabele plek heeft om eventueel lekker te kunnen ligggen.

Check de verzekering

Heb je al een verzekering voor jouw hond of kat afgesloten? Check dan voordat je op vakantie gaat hoe het zit met de dekking! Je wil namelijk niet voor onverwachte verassingen komen te staan. Als je nog geen verzekering voor je huisdier hebt, is het de moeite waard om je daar eens in te verdiepen als je veel reist. Het helpt namelijk te voorkomen dat je hele hoge rekeningen moet betalen als er iets met je dier gebeurt. Zo ga je een stuk verzekerder op reis!

Voorbeelden van verzekeraars die je huisdier in het buitenland vergoeden: Proteq, PetPlan, OHRA en HEMA.

Check de website van je verzekeraar om te zien hoe het zit met buitenlanddekking. Op onze website sluit je nog gemakkelijk online een verzekering af voordat je vertrekt. Fijne reis!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest