Tips: kat voor het eerst naar buiten

Geplaatst op: 01-04-2017 door Sanne

Voor sommige baasjes is het niet meer dan normaal de kat naar buiten te laten. Anderen laten ze liever binnen. Bij beide situaties zijn voor- en nadelen te verzinnen. Toch mogen de meeste katten af en toe gewoon een luchtje scheppen. Maar wanneer is nou het juiste moment om je kat voor het eerst naar buiten te laten?

Tips voor de eerste keer

  • Laat de kat niet meteen de wijde wereld in. Begin klein in de tuin. Zet deze bijvoorbeeld eerst een poosje af, zodat de kat niet ontsnapt. Op deze manier went hij aan het buiten zijn.
  • Na een verhuizing is het belangrijk de kat eerst aan de omgeving te laten wennen voordat je hem naar buiten laat. Het beste is om minimaal 1 maand te wachten.
  • In het begin is het verstandig de kat alleen naar buiten te laten als hij honger heeft (of voordat hij normaal eten krijgt). De kans is groot dat als je hem dan roept hij leert terug te komen, omdat hij honger heeft en weet dat hij dan eten krijgt.
  • Beloon de kat als hij weer netjes thuis is gekomen na buiten te zijn geweest.
  • Het oefenen met de naam is belangrijk. Als je dit consequent volhoudt dan zal hij sneller terug komen als je roept.

Kat naar buiten? Sluit een verzekering af

Als je kat naar buiten gaat wordt hij meer blootgesteld aan bacteriën en andere omgevingsfactoren. Hoofdzaak is dan dat je de kat netjes op tijd vaccineert, omdat de kans op ziekten dan beperkt blijven. Maar ook gevaar ligt op de loer. Buiten is de kans groter dat de kat een ongelukje heeft, waardoor hij naar de dierenarts moet. Al met al kan het dus flink wat geld kosten als er een keer iets fout gaat. Om jezelf als baasje in te dekken tegen de torenhoge kosten sluit je een kattenverzekering af. Dan weet je zeker dat jouw dier de beste medische zorg krijgt op het moment dat het nodig is.

Onze website geeft meer informatie over dierenverzekeringen. Bekijk ons overzicht en vind een verzekering die goed bij jou en je kat past.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest