Vlooien bij je hond

Geplaatst op: 01-02-2018 door Jasper

Misschien is dit wel herkenbaar voor je. Als je een tijdje naar je hond kijkt, en ziet dat hij constant aan het krabben is. Dan krijg je vanzelf er ook jeuk van. Het kan trouwens zijn dat er vlooien bij je hond zijn. Erg vervelend, want je hond heeft er de hele tijd last van. De beet van een vlo doet pijn en het veroorzaakt jeuk. Dit komt omdat tijdens het bijten de vlo speeksel inspuit om te zorgen dat het bloed niet gaat stollen. Hierdoor ontstaat de jeuk en irritatie. Het is helaas lastig om van vlooien af te komen.

Hoe weet je of hond vlooien heeft?

Om er zeker van te zijn dat je hond vlooien heeft kan je het beste een vlooienkam gebruiken. Door de kam door voorkeursplaatsen te halen zoals de oksels, lies en staart kan je controleren of er vlooien op je hond zitten. Wanneer je zwarte korreltjes eruit kamt is dit hoogstwaarschijnlijk vlooienpoep. Als je de korreltjes op een tissue legt en het verkleurd naar rood dan weet je zeker dat het de resten zijn van een bloedmaal. Wanneer je zelf gebeten wordt door de vlooien, kan je ervan uit gaan dat je hond vlooien heeft. Een vlo kiest er altijd voor om op een hond of kat te zitten. Als jij gebeten wordt door vlooien is er al een behoorlijke plaag.

Wat kan je tegen vlooien bij je hond doen?

Het is belangrijk om vlooien te bestrijden, om zo een plaag te voorkomen. Overleg altijd met je dierenarts wat het beste werkt voor jouw hond. Denk aan bijvoorbeeld druppeltjes in de nek, tabletjes of een vlooienband. Wist je trouwens als dat de kosten voor de dierenarts vergoed worden door een hondenverzekering? Het is ook belangrijk om de vlooien in je huis weg te krijgen. Stofzuid daarom je huis zorgvuldig. Let daarbij extra op de plekken waar de hond vaak ligt, denk bijvoorbeeld aan een kleedje of een mand. De kleedjes regelmatig wassen kan geen kwaad. Leeg de stofzuigzak regelmatig om te zorgen dat opgezogen vlooien niet nieuwe larven kunnen leggen. Of dat de larven weer kunnen ontpoppen. Tot slot is het raadzaam om een spray of poeder te spuiten om de vlooien overal te bestrijden.

 

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest