Voedselallergie bij je hond

Geplaatst op: 26-01-2018 door Jasper

Tegenwoordig is voedselallergie een hot item en wordt er veel aandacht aan besteed. Maar minder bekend is dat honden ook een voedselallergie kunnen hebben. Net als bij mensen ontstaan voedselallergieën bij de hond, wanneer het immuunsysteem bepaald voedsel gevaarlijk vindt. Als reactie hierop reageert het lichaam zelf met antilichaam, waardoor er gevaarlijke symptomen ontstaan.

Hoe herken je voedselallergie bij je hond?

Het is niet altijd duidelijk dat je hond een voedselallergie heeft. Symptomen van een voedselallergie zijn: slechte vacht, oorontsteking, jeuk, bijten in de poten of obsessief likken. Verder kan er sprake zijn van huiduitslag, misselijkheid, diarree en overgeven. Alleen zijn dit symptomen die ook kunnen wijzen op andere aandoeningen. Het is daarom verstandig om altijd naar de dierenarts te gaan. Hij kan vaststellen of de symptomen het gevolg zijn van een voedselallergie of dat het door iets anders komt.

Gevaarlijk voedsel

Honden kunnen allergisch zijn voor alle soorten voedsel, maar er zijn soorten bij waar heftiger op wordt gereageerd. Denk bijvoorbeeld aan varkensvlees, rundvlees, mais, soja of zuivel. Om te weten te komen waar jouw hond allergisch op reageert wordt het eliminatie dieet ingezet. De hond begint met twee soorten voedsel, wanneer er geen reactie op is, voeg je daar weer nieuwe soorten voedsel aan toe. Op deze manier krijg je inzichtelijk waar je hond heftig op reageert, zodat je dat voedsel uit het menu kan schrappen. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk, zo ook speciale hondenvoeding voor honden met een voedselallergie. Zo bestaat er tarwevrij of glutenvrij voer. Hiermee kan je hond dus een zorgeloos leven hebben.

Je begrijpt dat alle bezoekjes aan de dierenarts en het testen op de allergie, aardig in de kosten kan oplopen. Het is dan ook erg vervelend als je moet stressen om het betalen van de dierenartsrekening. Gelukkig kan je met een hondenverzekering deze zorgen voorkomen. Door het afsluiten van deze dierenverzekering worden de gemaakte kosten vergoedt en kan jij al je aandacht dus op jouw hond en zijn allergie richten.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest