Wat mag een hond eten? En welke soorten voeding zijn er?

Geplaatst op: 21-07-2017 door Jasper

Het juiste voer voor je hond kiezen is essentieel in zijn verzorging. Goed voer helpt namelijk je hond gezond te houden. Maar wat mag een hond eten? Daarom leggen we in dit artikel uit wat je hond nodig heeft aan voeding, welke soorten voer er zijn en geven we nog enkele tips.

Wat heeft een hond dagelijks nodig aan voeding?

Er worden regelmatig fouten gemaakt met het geven van juiste hoeveelheid voeding aan hond. Hierdoor wordt de hond te dik en kan hij last krijgen van zijn gewrichten. Vooral bij rassen zoals Golden Retrievers en Labradors ligt het gevaar op de loer dat ze of snel te dik worden of snel last krijgen van hun gewrichten. Houd deze honden dus extra in de gaten. Als je wilt weten wat jouw hond dagelijks mag eten, kan je het beste de verpakking van het voer lezen. Daar staat altijd een aanbevolen hoeveelheid vermeld. Alleen dit is wel een gemiddelde hoeveelheid, kijk daarom goed hoe jouw hond reageert op zijn voer. Als hij te dik wordt ga je wat minder geven, als hij te dun wordt geef je weer wat meer. Wanneer je met je hond traint zal hij vaak een beloning krijgen in de vorm van wat lekkers. Haal dit lekkers af van de dagelijkse hoeveelheid voeding.

Welke soorten voeding zijn er?

Een hond mag niet alles eten. Wat mag de hond eten is daarom een veelgestelde vraag. Voor honden is er droogvoer en natvoer, beiden types zijn zowel verkrijgbaar als complete voeding als aanvullende voeding. Verder hebben allebei de types voeding ook nog de keuze in welke levensfase van de hond het voer gebruikt gaat worden. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld puppyvoer of voer voor oudere honden. Voordelen van droogvoer zijn dat het makkelijk te bewaren is en ook gebruikt kan worden als beloning tijdens trainingen. Natvoer is lastiger mee te nemen als je op vakantie gaat en niet alle honden vinden het even lekker.

Wat mag je hond niet eten?

Er zijn ook producten die slecht zijn voor je hond. Chocolade is een voorbeeld, maar ook ui, knoflook, rauwe eieren, druiven en rozijnen kunnen negatieve gevolgen hebben. Geef daarom deze producten nooit aan je hond. Wanneer je hond toch een van deze producten heeft gegeten, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de dierenarts. Hij kan de hond verder onderzoeken en waar nodig medicatie geven om te zorgen dat je hond weer beter wordt. Deze kosten worden vergoed door de hondenverzekering. Nog geen huisdieren verzekering afgesloten? Vergelijk hier de verzekeraars en mogelijkheden om alsnog een honden verzekering af te sluiten!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest