Weinig risico met de juiste huisdierverzekering

Geplaatst op: 30-09-2019 door Jasper

Nog teveel mensen hebben een huisdier zonder dat ze hiervoor een verzekering hebben. Een verzekering denk je nu misschien? Voor onszelf vergeten we het gelukkig niet zo vaak maar een dier kan net zo makkelijk iets overkomen als jij en ik. En wat doe je dan en wie is er dan aansprakelijk voor wat?

Er zijn drie soort verzekeringen waar je aan kunt denken als je een huisdier hebt. : de aansprakelijkheid verzekering, de woon- en inboedelverzekering en de huisdierverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Al is dit niet direct een verzekering die je voor hond afsluit is het wel een goed idee om je eigen polis eens goed na te lopen. Wanneer een dier ergens schade aanricht aan de spullen van een ander dan ben jij als baasje verantwoordelijk. Zeker puppies of jonge honden hebben nogal eens de neiging dingen kapot te maken. Je kunt dit grotendeels voorkomen door je hond aangelijnd te houden buiten en goed op hem te letten. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je hond op een onbewaakt ogenblik een ravage aanricht in de tuin van de buren. De aansprakelijkheid voor het herstel hiervan valt dan bij jou. Heb je al een aansprakelijkheidsverzekering controleer dan of schade door huisdieren is meeverzekerd.

Inboedelverzekering

Vindt jouw hond dat hij te lang thuis heeft gezeten en is hij uit verveling aan de deurposten gaan knagen? In dit geval zou het fijn zijn dat deze kosten door jouw verzekering worden gedekt. Dit en andere kapotte spullen in huis vallen onder de inboedelverzekering. Controleer ook hier wat de voorwaarden zijn van jouw huidige verzekering en in hoeverre ze de kapot gemaakte spullen van de hond ook dekken. Heb je een aparte brandverzekering, lees dan ook hier de voorwaarden op na. Een kwispelende staart in de buurt van een brandende kaars kan snel veel schade aanrichten…

Huisdierverzekering

Deze verkering sluit je wel af op het huisdier zelf. De huisdierverzekering dekt de medische kosten van de hond of een gedeelte hiervan. Voor onszelf is het heel logisch om een zorgverzekering te hebben. Voor dieren wordt dit gelukkig ook steeds vanzelfsprekender. Medische kosten kunnen snel oplopen en als je hier niet tegen verzekerd bent dan kun je voor nare verassingen komen te staan. Omdat je jouw huisdier toch altijd de beste zorg wilt bieden is een huisdierverzekering een goede uitkomst. Je dekt je hiervoor in tegen de meeste medische kosten en kunt je hond altijd goed helpen. Er zijn veel verschillende verzekeringen verkrijgbaar en via de vergelijker kun je snel en makkelijk uitzoeken welke het beste bij jouw situaties past en waarmee je de meeste risico’s afdekt.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest